Cashewnotenkoekjes

door | 4 mrt 2020 | koek, oven, recept, snel, vegetarisch, zoet

Ik had héél erg zin om koekjes te bakken, vandaag. Het werden deze cashewnotenkoekjes. Deze stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het recept is van Jurino’s kitchen. Héérlijk! En helemaal niet moeilijk!

Ingrediënten
200 gram boter
100 gram poedersuiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
250 gram bloem
60 gram maizena
200 gram cashewnoten

Bereiding
Zeef de bloem en maizena.
Doe de boter bij de poedersuiker en vanillesuiker in een kom en snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Splits één van de eieren en doe het eierdooier bij de boter en de suiker. Prak de boter met de suiker en de eierdooier tot een smeuiig mengsel.

Hou een stuk of 30 mooie cashewnoten apart om dadelijk de koekjes mee te versieren. Maal de rest van de cashews fijn in een keukemachine. Doe het bloem-mengsel en het boter-mengsel bij de cashewnoten in de keukenmachine en meng tot een deeg.

Kneed het deeg nog even kort door, tot een bal, en zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol er balletjes van, ongeveer ter grootte van een walnoot. Leg de bolletjes op de bakplaat en duw ze een beetje plat. De koekjes lopen vrijwel niet uit, dus je kunt ze gerust iets dichter bij elkaar leggen dan ik heb gedaan. Klop een ei los en besmeer de bovenkant van de koekjes met een beetje geklutst ei. Leg op elk balletje een cashewnoot en duw die er een beetje in.

Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op een rek. Dan kun je de bakplaat weer voor de volgende batch koekjes gebruiken.

Doe de koekjes pas in een trommel nadat ze helemaal afgekoeld zijn.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Jamkoekjes

Havermout-banaan koekjes

Kerstkoekjes met amandelsnippers

Harry Potter koekjes

Kletskoppen

Rocky Road

Chocolate chip cookies

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *