Blijkbaar had ik een sinaasappel-craving, afgelopen weekend. Behalve de vlierbloesem-sinaasappelgelei maakte ik ook deze havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoten. Dat klinkt misschien heel gezond: havermout, sinaasappel, hazelnoot… maar er zit gewoon ook een flinke portie boter en suiker in, hoor. Dus misschien niet zo heel gezond, maar wél heel lekker. Het recept had ik al een tijdje geleden uit de Boodschappen geknipt en nu kwam het er eindelijk eens van. De koekjes zijn lekker makkelijk en -als je boter op kamertemperatuur hebt- súper snel te maken. En ze waren verrukkelijk!

Ingrediënten
250 gram havermoutvlokken
100 gram boter
100 gram rietsuiker
50 gram hazelnoten
1 sinaasappel
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter samen met de rietsuiker in een mengkom. Snij de boter in blokjes met twee messen. Rasp de schil van de sinaasappel boven de mengkom. Meng de boter en suiker met de handmixer. Klop het ei en de suiker er door. Roer de havermout en bakpoeder erdoor met een vork. Hak de hazelnoten grof en roer die door het havermout-mengsel.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Neem steeds een handje van het havermout-mengsel, druk het goed aan en leg het hoopje op de bakplaat. Druk het hoopje voorzichtig iets plat.

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat de koekjes even afkoelen op een rek.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Havermout-banaan koekjes

Chocolate chip cookies

Cashewnotenkoekjes

Jamkoekjes

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocolade

Harry Potter koekjes

Kokosmakronen

Kerstkoekjes met amandelsnippers

Rocky road