Bastogne bonbons

door | 6 mei 2020 | no-bake, recept, tussendoortje, zoet

Weet je nog, die Oreo-bonbons, die ik laatst heb gemaakt? En dat ik had bedacht dat ik die ook een keer met bastognekoeken in plaats van oreo’s en met witte chocolade in plaats van melkchocolade wilde proberen? Nou, dat heb ik gedaan! En ik vind ze bijzonder goed geslaagd!
Vorige keer prikte ik de balletjes op een satéprikker en doopte ik ze in de gesmolten chocolade. Dit keer heb ik ze met behulp van twee vorken door de gesmolten chocolade gehaald. Ging veel beter!

Ingrediënten
400 gram bastogne koeken
200 gram verse roomkaas
400 gram witte chocolade
een paar eetlepels disco dip

Bereiding
Doe de koeken in de keukenmachine en maal ze fijn. Prak de roomkaas los en meng met de koek-kruimels. Zet een nacht in de koelkast.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol balletjes van het bastogne-roomkaas-mengsel, met een doorsnede van ongeveer 2 tot 3 cm. Leg de balletjes op bakpapier en zet ze terug in de koelkast. Laat minstens een half uur in de koelkast staan.

Breek de witte chocolade in stukken en smelt het au bain marie (dus in een pannetje boven op een pannetje met kokend water. Let op dat het bovenste pannetje het kokende water níet raakt). Leg een balletje in de gesmolten witte chocolade en rol heen en weer tot het hele balletje bedekt is met witte chocolade. Vis het balletje dan met twee vorken uit de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade er af druipen en leg het balletje op het bakpapier. Herhaal dit met nog een paar balletjes.

Strooi er, vóór de witte chocolade is gestold, wat disco dip over. (ik kon 4-5 balletjes doen voordat de witte chocolade zo gestold was dat de disco dip niet meer bleef plakken)
Herhaal dit met de andere balletjes. Zet de balletjes een nacht in de koelkast tot de witte chocolade goed gestold is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Oreobonbons

Fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Rocky road

Chocolade fudge met pistache

Cashewnotenkoekjes

Kletskoppen

Chocolate chip cookies

Kokosmakronen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *