Oreobonbons

door | 21 apr 2020 | kids, no-bake, recept, tussendoortje, zoet

Ik heb eigenlijk geen idee meer hoe ik aan dit recept kom. Het zit al jaren in mijn receptenmap. Het is een kopietje of een printje, maar er staat geen tijdschrift-naam ofzo op.
Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo’n Oreo-fan ben. Ik vind ze er gewoon al niet lekker uit zien, eerlijk gezegd. Dat zwarte is gewoon té zwart. Toen dochterlief nog op de basisschool zat was het een héél populair koekje bij de meiden, weet ik nog. En ze verbeterde me steevast als ik het weer eens verkeerd uitsprak. Ik legde (en leg nog steeds) de klemtoon op O (Ohhh-reo), maar volgens dochterlief en vriendinnen moest de klemtoon op Re (oréééjo). Dochterlief vindt ze héérlijk! Op zich vind ik het idee wel heel leuk. Misschien dat ik ook nog eens zoiets ga maken, maar dan met andere koekjes. Misschien bastognekoek, ofzo. En met witte chocolade.

Ingrediënten
2 rollen oreo koekjes
400 gram melk chocolade
50 gram pure chocolade
200 gram verse roomkaas

Bereiding
Doe de oreo’s in de keukenmachine en maal ze fijn.

Prak de roomkaas los en meng met de oreo-poeder.
Zet minstens een uur in de koelkast. (Ik heb het er zelf een dag in gezet. Ik heb op zondag het deegje gemaakt en op maandag de balletjes gerold)

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het oreo-roomkaas-mengsel, met een doorsnede van ongeveer 2 tot 3 cm. Leg de balletjes op bakpapier en zet ze terug in de koelkast. Laat minstens een half uur in de koelkast staan.

Breek de melk chocolade in stukken en smelt de chocolade au bain marie. Prik een balletje op een satéprikker en dip het balletje door de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade er af druipen. Leg het chocolade-oreoballetje op het bakpapier.

Het is even proberen hoe je het balletje het beste van de prikker af krijgt. Ik heb ‘m met een tweede satéprikker er af geduwd. Omdat de bonbon daar dan ingedeukt is, heb ik de tweede satéprikker even door de gesmolten chocolade gehaald en er wat extra chocolade over gedruppeld. Herhaal dit met de andere balletjes. Zet de bakplaat in de koelkast zodat de chocolade stolt.

Smelt de pure chocolade in een schaaltje in de magnetron. Roer met een theelepel tot de chocolade helemaal gesmolten is. Veeg met een theelepel vegen van de pure chocolade over de oreo-bonbons. Zet weer in de koelkast tot de chocolade weer helemaal gestold is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries

Chocolade fudge met pistache

S’mores uit de oven

Rocky Road

Chocolate Chip cookies

Kokosmakronen

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Bananenmuffins met chocola

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *