Noedels met sugarsnaps, paksoi en procureurlapjes

door | 22 jun 2022 | avondeten, hoofdgerecht, noedels, Oosters, recept, snel, varken, vlees

Dit is een ideaal recept als je niet zo heel veel tijd/zin/energie (haal door wat niet van toepassing is) hebt om te koken, maar toch wel iets op tafel willen zetten. Toen ik vorige week mijn boodschappen bestelde zag ik gelukkig al aankomen dat deze week wel eens een beetje zwaar zou kunnen worden. Het was toetsweek, namelijk, de laatste van dit jaar. Inmiddels hebben we die (op één inhaaltoets en misschien nog een herkansing na) achter de rug, maar zo’n toetsweek is zowel voor Free als voor mij nogal intensief. En dus kon het maar beter een beetje makkelijk. Ik ben niet tegen koken uit pakjes en zakjes. Sterker nog: er zijn dagen zat dat het een príma oplossing is. Natuurlijk: koken van scratch is hartstikke leuk en je hebt veel beter in de hand wat er in zit, maar laten we eerlijk zijn: op zulke dagen ga ik geen hoogstaande culinaire prestaties meer leveren. Dan is alles wat het meer is dan patat, pizza of chinees mooi meegenomen. En dus, voila: noedels met sugar snaps, paksoi en procureurlapjes.
Die procureurlapjes zijn eigenlijk voor op de barbecue. Dat zijn van die vacuüm pakjes met gemarineerde vleesjes in de supermarkt, weet je wel? Je kunt ook speklapjes gebruiken, hoor, maar Edwin is niet zo dol op zo’n dikke vetrand, vandaar dat ik procureurlapjes neem. Je zou ook gekruide varkensreepjes kunnen gebruiken, of kip, bijvoorbeeld. Ik raad wel aan om vlees te nemen dat al gemarineerd is, daar is de smaak al lekker in getrokken en dat is wel zo makkelijk. Wat de wokgroenten betreft: dat hoeven niet precies deze met sugarsnaps en paksoi te zijn. Neem gewoon de groenten die je het lekkerste vindt of die voorhanden zijn. En als laatste het laatste súper makkelijke ingrediënt: de noedels. Ik vond dat eerst een beetje genant, dat ik daarmee kookte, maar het is supermakkelijk én lekker. En ik heb ze altijd wel in huis. Zoonlief is namelijk dól op noodles, dus ik heb altijd wel een voorraadje in huis. Want hij heeft soms op de gekste tijden Grote Honger. En dan is het fijn om binnen de kortste keren een kom noodles voor zijn neus te kunnen zetten. Logisch dus dat deze gepimpte versie ook enorm in de smaak viel.

Ingrediënten
1 pakje gemarineerde procureurlapjes (black garlic marinade, ongeveer 350 gram)
2 pakjes instant noodles (smaak: groente)
2 zakken Chinese wokgroenten (2 x 400 gram – Sugarsnaps, paksoi)
1 eetlepel olie

Bereiding
Laat de instant noedels met de bijbehorende bouillonpoeder wellen in heet water, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Knip of snij de procureurlapjes in stukken. Verhit een eetlepel olie in een wokpan en bak daarin de procureur-stukjes gaar. Voeg dan de wokgroenten toe en roerbak die even mee.
Schep met een schuimspaan de noedels uit de bouillon en roer die door de groenten en het vlees. Schep een paar lepels van de bouillon door de noedels.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Japchae: glasnoedels en groenten

Snelle noodles met wokgroenten en ketjap-kip

Kip Chow Mein

Noodles met roerbakgroenten en biefstuk

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Ramen van bottenbouillon

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *