Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

door | 21 dec 2020 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kip, noedels, recept, salade, snel, vlees, zowel vlees als vega

Wat een lekkere, relaxte dag was vandaag! Al is de dag wel omgevlogen. Ik ben begonnen met lekker uitslapen (héérlijk!). In de buurt-app had iemand het idee geopperd om deze lockdown een sneeuwpoppen-jacht te houden in onze wijk. Net zoiets als de #berenjacht van de eerste lockdown, toen iedereen knuffelberen voor het raam zette, maar dit keer met sneeuwpoppen ipv beren. Nou, dat vond ik een súper leuk idee. En dus heb ik lekker een ochtendje zitten tekenen, kleuren, knippen en plakken.

Gisteren had ik trouwens een mijlpaal op mijn blog: 1000 bezoekers op één dag. Duizend!!!!! Normaal ligt mijn dag-gemiddeld zo tussen de 500 en 600 (vind ik eerlijk gezegd ook al heel veel). Maar gisteren dus 1000. Heel Holland aan de kerstkalkoen, want dat is mijn meest-bezochte recept, op het moment. En dat terwijl ik mijn kalkoen-foto’s eigenlijk niet zo heel mooi vind (mijn gasten zaten te wachten, dus ik nam niet zo heel veel tijd om foto’s te maken). Misschien ga ik die nog wel eens overdoen. Maar dat moet dan wel als we weer Kerst kunnen vieren mét bezoek, want met een dochter die vegetarisch is en een man die kalkoen niet lekker vindt, ga ik natuurlijk niet zo’n hele kalkoen klaar maken.
Vanavond aten we deze noodles. Lone zag het niet zo zitten, want die houdt eigenlijk niet zo van noodles. Maar wij vonden het wél erg lekker! Het is misschien een beetje valsspelen, met zo’n pakje instant-noodles, maar het is wél lekker. Én lekker snel en makkelijk!
Het recept heb ik van de AH site. Dat recept stamt -denk ik- nog uit de tijd dat er in zo’n pakje goodnoodles nog een zakje bouillonpoeder én een zakje kruidenolie zat. Tegenwoordig zit er alleen nog maar een zakje bouillonpoeder bij de noodles. Daarom heb ik er een eetlepel sesamolie bij gedaan. Én ik heb natuurlijk de vegetarische gegrilde stukjes toegevoegd.

Ingrediënten
2 pakjes instant-noodles saté-smaak
1 zakje gesneden spitskool (400 g)
1 gerookte kipfilet (in plakken gesneden)
4 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesam-olie
4 bosuitjes
1/2 bakje vegetarische gegrilde stukjes (80-100 gram)
olijfolie

Bereiding
Breng water aan de kook in de waterkoker. Neem de gedroogde noodles uit de verpakking en breek ze in stukken in een kom. Doe er de helft van de bouillonpoeder bij en giet er zoveel water bij tot de noodles net onder komen te staan. Laat de noodles wellen.

Verhit een (kleine) koekenpan op hoog vuur en rooster daarin de sesamzaadjes. Hussel ze af en toe om. Giet de sesamzaadjes zodra ze beginnen te kleuren uit de pan in een kommetje of bord. Rooster daarna in dezelfde pan het amandelschaafsel. Giet ook die weer in een kommetje als het begint te kleuren.

Zet de pan weer terug op het vuur en verhit een scheutje olie in de pan. Bak daarin de vegetarische stukjes aan beide kanten mooi bruin.

Snij het wit van de bosuitjes in ringetjes en het groen in schuine stukken. Doe de spitskool in een grote mengkom. Doe daar de gewelde noodles en de witte bosui-ringetjes bij (hou de groene stukjes nog even opzij).
Doe in een kommetje de rest van de bouillonpoeder met de sesamolie en de rijstazijn. Klop met een vork tot een dressing en giet die over de noodles en spitskool. Meng goed.

Schep wat van de noodle-salade op een bord en strooi er een eetlepel geroosterde sesamzaadjes en een eetlepel geroosterd amandelschaafsel over. Strooi er wat van de groene bosui over. Leg er wat plakjes gerookte kipfilet op.

Óf, voor de vegetarier, de vegetarische stukjes, natuurlijk.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Laagjes-salade met krieltjes, gerookte kip en ananas

Noedelsoep met kip

Spring rolls (verse loempia’s)

Dürüm met omelet en spitskool

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Vegan Surinaamse bami met peultjes, pulled jackfruit en bamboescheuten

Nasi met pindasaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *