Dürüm met omelet en spitskool

door | 31 jul 2020 | avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, salade, saus, tortilla, traybake, vegetarisch

Wij genieten nog even door met onze stay-at-home festival experience. Zij het in iets afgeslankte vorm, want op Herzberg, het festival waar we altijd naar toe gaan, kun je met een gerust hart wierookjes en vuurkorven aansteken, maar dat kunnen buren-at-home iets minder waarderen.
We hebben vannacht in de tent geslapen, en daar was mijn rug het er nog niet helemaal mee eens, dat ik opeens op een dun matje op een harde ondergrond ga liggen. Na een heerlijke bananen-maracuja smoothie en lekker niksen, zijn we ’s middags naar het park getogen. Vanmiddag en vanavond hebben we gepicknickt op een kleedje in het park. Lekker in de schaduw onder de bomen. Heerlijk, met onze blote voeten in het gras, Catan en kaart-spelletjes gespeeld, gehoelahoept en met de poi gespeeld.
Het kampvuurtje hebben we vanavond maar laten zitten en vannacht slapen we nóg een nachtje in de tent.

Wij aten bezorg-eten op ons picknickkleedje: frietjes, döner, en falafel. Niet zo lekker als het eten op Herzberg, maar dat kán ook bijna niet… Maar dat geeft mij mooi de gelegenheid om deze súper lekkere dürüm met omelet en spitskool op mijn blog zetten. Die was echt heerlijk!
Het recept heb ik uit de “Lekker VEGA” (het blaadje van de Vegetariërsbond). In het oorspronkelijke recept rooster je de spitskool in aluminiumfolie op de barbecue, maar ik heb ze gewoon in de oven op de bakplaat geroosterd. Wel zo makkelijk!

Ingrediënten
4 dürüm
6 eieren
1 spitskool
1 blik kidneybonen
1 vleestomaat
1 rode ui
1 bosje peterselie
2 eetlepels mayonnaise
2 flinke theelepels shoarmakruiden
1 teentje knoflook
4 eetlepels Griekse yoghurt
1/2 theelepel harissa
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de spitskool in kwarten en leg op een bakplaat. Roer de shoarmakruiden door 2 eetlepels olijfolie olie. Smeer de zijkanten van de spitskool-kwarten in met de kruiden-olie. Rooster de spitskool ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Breek de eieren boven een kom en kluts ze. Knip 3/4 van de peterselie erboven fijn en maal er wat zout en peper over. Voeg een paar eetlepels water toe en klop tot het mengsel een beetje schuimig begint te worden.

Verhit een scheutje olie in een (pannen)koekenpan en schep er een soeplepel ei-mengsel in en zwenk de pan om het uit te laten lopen. Bak de omelet op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is, en de onderkant lichtbruin. Keer de omelet om en bak de andere kant lichtbruin. Leg de omelet op een bord en bak de volgende. In totaal heb je vier omeletten nodig.

Roer de harissa door de Griekse yoghurt. Knip de rest van de peterselie boven de mayonnaise, pers het teentje knoflook erboven uit en roer goed door.

Als de spitskool mooi bruin is, neem dan de bakplaat uit de oven. Laat iets afkoelen en verwijder eventuele koolbladen die zijn aangebrand. Snij dan de kool in repen. Gooi het stronkje weg.
Was de vleestomaat en snij in blokjes. Pel de rode ui en snij in dunne ringen.

Scheur een stuk aluminiumfolie af. Vouw het randje twee keer om en leg het alufolie op het aanrecht. Leg de dürüm op het aluminiumfolie. Leg er eerst een kruiden-omelet op. De rest van de vulling leg je in een lijn op de omelet. Schep daar wat kidneybonen op. Leg er een laagje geroosterde spitskool op. Daarop wat blokjes tomaat en uienringen. Tot slot schep je er wat knoflook-mayo over.

Vouw de beide zijkanten (aan weerszijden van de vulling) naar binnen toe en vouw dan de helft van de dürüm die het dichtst bij je ligt over de vulling heen. Probeer de flap met je vingers een beetje ónder de vulling te duwen. Rol de dürüm lekker strak op. Leg de opgerolde dürüm voor 3/4 op het aluminiumfolie, laat 1/4 uitsteken. Vouw de onderkant van de aluminiumfolie naar binnen en rol de dürüm er in.

Serveer met een beetje harissa-yoghurt als dipsaus.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Dürüm met pulled pork uit de slowcooker

Burrito’s

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocado-dressing

Spitskool met shiitakes van de bakplaat

“Lasagne” van girasoli met spitskool

Cobbler met spitskool en sperziebonen

Spitskoolschotel

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *