Burrito’s

door | 16 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, mexicaans, recept, tortilla, varken, vlees

Jaren geleden aten we bij vrienden de lekkerste burrito’s die ik ooit op had. Ze waren zálig! Ik schreef toen op een briefje wat er allemaal in zat. Vorige week kwam ik dat briefje weer tegen en bedacht ik dat een lekkere burrito-maaltijd er wel in zou gaan bij manlief. Nou, daar had ik gelijk in, hoor! En we vonden ze allevier héérlijk! Voor Edwin, Free en mijzelf had ik burrito’s met shoarma vlees, voor Lone met vegetarische gyrosreepjes.
Ik moest wel even de slag te pakken krijgen met het oprollen. Ik wilde ze eigenlijk zowel aan de boven- als aan de onderkant dichtgevouwen, maar daarvoor waren mijn tortilla wraps te klein. Maar ik wilde persé “herbs & garlic” tortilla’s, want die stonden op mijn briefje, maar die hadden ze niet in XL. Na een paar pogingen heb ik besloten om de burrito’s alleen maar aan de onderkant dicht te vouwen, zodat de vulling er niet uit valt en ze aan de bovenkant open te houden. Staat ook eigenlijk wel zo leuk op de foto. Het was wel lastig om een beetje aansprekende foto te maken, van zo’n opgerolde burrito. Uiteindelijk is het wel een aardig gelukt, maar de foto’s doen eigenlijk geen recht aan hóe lekker ze waren. Maar ik ga geen trucjes uithalen met bijvoorbeeld prikkers en kartonnetjes om uitpuilende vulling op zijn plek te houden voor de foto, hoor. Dit is écht. Dit is hoe het er uit ziet als je het maakt. What-you-see-is-what-we-eat…

Ingrediënten
tortilla wraps “herbs & garlic”
gegrilde paprika
zwarte bonen
gebakken ui
ijsbergsla
creme fraiche
avocado + zout
mais
kaas
shoarma en/of vegetarische gyrosreepjes
knoflooksaus
wrap salsa hot

Bereiding
Pel de uien en snij in dunne ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit daarin de uien aan op middelhoog vuur. Laat lekker langzaam fruiten tot de uienringen lichtbruin beginnen te kleuren.
Snij de halve krop ijsbergsla in reepjes en was die in ruim water. Laat goed uitlekken en droog ze -bij voorkeur- in een slacentrifuge.
Snij de gegrilde paprika’s in reepjes. Snij de eetrijpe avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Snij de helften nogmaals doormidden en verwijder de pit. Trek het schilletje van het vruchtvlees af. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes en strooi er een snufje zout over. Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de shoarmareepjes. Schep regelmatig om. Als het vlees gaar is, zet dan de pan op een laag pitje. Bak de vegetarische gyrosreepjes uiteraard in een andere pan gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de zwarte bonen en de mais af.

Verwarm een tortilla met een handje geraspte kaas erop een half minuutje op 600 watt in de magnetron.
Vouw het randje van een stuk aluminiumfolie twee keer om en leg het alufolie op het aanrecht. Leg de warme tortilla met gesmolten kaas op het aluminiumfolie. Schep er van alles wat op: beetje gebakken uienringen, shoarma (óf vegetarische gyrosreepjes), schepje zwarte bonen, schepje mais, reepjes gegrilde paprika, creme fraiche, avocado, ijsbergsla, knoflooksaus en -als je van heet houdt- hot salsa. Leg de vulling in een lijn op de tortilla, maar zorg er voor dat je voldoende bij de randjes wegblijft.

Vouw de ene zijkant (aan de kopse kant van de vulling) naar binnen toe en vouw dan het stuk tortilla dat het dichtst bij je ligt over de vulling heen en duw het met je vingers ónder de vulling. Rol de burrito dan zo strak mogelijk op, zonder dat je de vulling eruit perst, natuurlijk. Als je de burrito hebt opgerold, rol ‘m dan voor 3/4 in aluminiumfolie, laat 1/4 uitsteken. Begin bij het uitstekende deel te eten en pak de burrito steeds verder uit, naarmate je verder komt.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Burrito met groenten, pasta en pesto

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Döner

Stamppot kapsalon

Kebabbroodje

Tortillatulband

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Tortillataart

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *