Noedelsoep met kip

door | 26 nov 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kip, lunch, noedels, Oosters, recept, soep, vlees

Vandaag aten we alweer uit 7xAnders van Jamie Oliver. Het is echt een heel lekker praktisch en toegankelijk kookboek, dit! Van al zijn kookboeken is VEG mijn favoriet, maar deze komt met stip op de tweede plaats! Uit het hoofdstukje Kip maakte ik dit keer de Noedelsoep. Ik was een beetje bang dat het te pittig zou zijn, met die rendangboemboe. Maar dat was niet het geval. Net als gisteren, bij de Butter Chicken heb ik de verse gember vervangen door stemgember. Kan prima!
We vonden de soep erg lekker. Alleen vond Free de mini-maiskolfjes niet lekker. Die heeft hij er stuk-voor-stuk uitgevist en die kreeg ik. En ik dacht nog wel dat hij die helemaal geweldig zou vinden. Nou, niet dus.
Één verbeterpuntje: ik had de noodles gewoon zo in de soep gedaan, het hele blok. Maar achteraf gezien was het handiger geweest om de noodles te breken/verkruimelen. Want het bleek vrijwel onmogelijk om zonder knoeien die lange noedel-slierten op te scheppen. 

Ingrediënten
2 kipfilets
1/2 pakket nasigroenten (met taugé)
3 nestjes wok-noodles
1 blik mini-maiskolfjes
1 blik kokosmelk
3 eetlepels rendang boemboe
5 bolletjes stemgember
2 bouillontabletten (kippensoep)
1 eetlepel rode wijn azijn
zout, peper, olijfolie

Bereiding
Breng alvast een liter water aan de kook in een waterkoker.
Snij de kip in repen. Doe de kiprepen samen met de helft van de boemboe in een mengkom. Pers de bolletjes stemgember uit in een knoflookpers. Doe de helft bij de kip in de mengkom. Strooi er wat zout en peper over en roer goed door, zodat alle stukjes kip goed bedekt zijn.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de kiprepen gaar en krokant. Blus de koekenpan af met de rode wijnazijn.

Doe de rest van de boemboe en de gember in een diepe pan, samen met de twee bouillontabletten, 1 liter kokend water. Breng aan de kook en voeg dan de kokosmelk, noodles en nasigroenten toe, maar hou de taugé nog even apart. Snij de mini-maiskolfjes in de lengte doormidden en voeg ze toe aan de soep. Laat een paar minuten doorkoken.

Schep wat van de soep in een bord (of soepkom). Leg er handje taugé op en daarop een paar stukjes kip.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Goedgevulde kippensoep met gort en savooiekool

Kippensoep met kokosmelk en eiermie

Pindasoep met kip

Pindasoep met zoete aardappel, rijst en ei

Kippensoep
kippensoep - met kippenvlees, wortel, bleekselderij, prei en tagliatelle

Chinese tomatensoep

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *