Kip Chow Mein

door | 25 mrt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, noedels, Oosters, recept, snel, vlees

Deze Kip Chow Mein aten we gisteren. Het recept komt uit Foodies Magazine. Ik had er niet speciaal hoge verwachtingen van; ik koos het vooral omdat het noedels waren en die vindt Free erg lekker. Met kip en ketjap, dus altijd goed. Maar dit was echt onwijs lekker! Echt een aanrader!!! En zoonlief heeft weer gezellig geholpen met koken.
Ik hou ’t een beetje kort, vandaag, want het is al best wel laat. Ik had een online kookworkshop van mijn werk vanmiddag (daarover morgen meer). Hártstikke leuk, maar wel intensief. En vlak daarvoor kregen we het bericht dat dochterlief in quarantaine moet, omdat een medestudent met wie ze practicum heeft gehad positief is getest op corona. En nu komt ze dus niet thuis, morgen… Daarna nog huiswerk-perikelen met zoonlief. En nu ben ik een beetje moe.

Ingrediënten
1 zak Chinese roerbakgroenten (400 gram, met paksoi en sugar snaps)
300 gram kipfilethaasjes
1 bosje lente-uitjes
1 blikje waterkastanje (140 gram)
3 nestjes woknoodles
een stukje verse gember (ongeveer 3 cm)
3-4 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel rijst azijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesam olie
1 theelepel 5-spices kruidenmix
zout, olijfolie

Bereiding
Snij de kip, indien nodig, in stukken. Meng in een mengkom 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel honing en een theelepel 5-spices mix. Doe kip erbij en laat een kwartier marineren. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken.

Verhit een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur. Bak hierin de kipstukjes tot ze goed bruin en “sticky” zijn. Schep de kip uit de pan.

Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de waterkastanjes in plakjes. Schil de gember en rasp de gember. Pel de knoflook en snij in plakjes. Voeg wat extra olie toe aan de pan waar je net de kip uit hebt geschept en doe de lente-ui, knoflook en gember er in. Voeg na een minuutje de plakjes waterkastanje toe.

Voeg dan de Chinese roerbakgroenten toe. Schep tot slot de gekookte noedels, de kipstukjes en de rest van de ketjap, rijstazijn en sesamolie erdoor. Proef even en breng op smaak met zout en eventueel nog wat ketjap, sesamolie of 5-spices kruidenmix.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Chinees stoofvlees

Japanse roerbakgroenten met kip in gember-ketjapsaus

Spruitjes en speklapjes in ketjapsaus

Surinaamse bami

Saté-noodles met gerookte kip en spitskool

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Vega kip ketjap met hete boontjes

Vegetarische kip teriyaki met geroerbakte groene groenten

Noedelsoep met kip

Varkenshaas met babymais en peultjes in zwartebonensaus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *