Vega kip ketjap met hete boontjes

door | 28 dec 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, salade, vegetarisch

Vandaag had ik een lome dag. Gisteravond ben ik al heel vroeg onder de wol gekropen met een knallende koppijn. Ik heb het klokje meer dan rond geslapen en vanmorgen was de hoofdpijn weer over. Gelukkig maar, want vanmorgen werden mijn nieuwe boodschappen al weer bijtijds bezorgd. Ik laat nu twee keer in de week boodschappen bezorgen. Ik moet wel nog even wennen aan het ritme, want ik zit nog middenin het menu van de ene bestelling als ik mijn volgende boodschappen al weer moet bestellen. Nou ja, dat móet niet, natuurlijk. Maar qua houdbaarheid en ruimte in de koelkast en vriezer is het wel makkelijker om twee keer per week te laten bezorgen. Al denk ik dat ik voor oudjaarsdag tóch nog even naar de supermarkt moet, want ik heb er bij het bestellen geen rekening mee gehouden dat er natuurlijk een flinke hoeveelheid melk door het oliebollenbeslag gaat, dus nu heb ik te weinig melk, denk ik…
Vanavond aten we deze vega kip ketjap met hete boontjes. Het recept is van de AH-site: kip ketjap met sperziebonen en rijst. Ik heb de kipdijfiletreepjes vervangen door vegetarische kipstuckjes. En de atjar tjampoer een beetje opgeleukt met komkommer en rode ui. Die sriracha door de boontjes vond ik een succes! Lekker pittig, maar niet té.

Ingrediënten
2 bakjes vegetarische kipstuckjes (2 x 160 gram)
2 theelepels gemberpuree
75 ml ketjap manis
2 theelepels sesamzaad
800 gram sperziebonen (schoongemaakt)
1 eetlepel sriracha chili saus
1 pot atjar tjampoer (340 gram)
1 komkommer
2 rode uien
rijst (voor 4 personen = ongeveer 2 kopjes)
olie, zout, peper

Bereiding
Pel de uien en snij in ringen. Schil de komkommer en snij in de lengte doormidden. Verwijder het waterige deel met de zaadjes en snij in stukjes. Doe de atjar samen met de uienringen en de komkommer in een kom en roer goed door. Laat staan zodat de smaken een beetje kunnen intrekken.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking (of in een rijstkoker).
Doe de sperziebonen in een pan met ruim water met wat zout en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de boontjes af als ze gaar zijn en roer er de sriracha saus door.

Verhit intussen een scheutje olie in een wokpan en bak daarin de vegetarische kipstuckjes, samen met de gember, de ketjap en 1 theelepel sesamzaad. Bak de kipstuckjes onder regelmatig roeren op halfhoog vuur tot de ketjap helemaal is ingekookt en de kipstuckjes lekker “sticky” zijn.

Schep wat rijst op een bord en schep er wat vegetarische kipstuckjes, hete boontjes en komkommer-atjar bij. Strooi er nog wat sesamzaad over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruiten met vegareepjes in ketjapsaus

Vegetarische kip-teriyaki met geroerbakte groene groenten

Andijvie met Quorn

Vegetarische kipstuckjes met perzik

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Surinaamse bami

Komkommersalade met gember, knoflook en sesam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *