Vegetarische kipstuckjes met perzik

door | 23 aug 2020 | avondeten, hoofdgerecht, recept, rijst, saus, snel, vegan, vegetarisch, zoet

Even een beetje snel en makkelijk eten, vanavond, want we gaan “uit”, dadelijk. We gaan naar een openluchtvoorstelling van Bohemian Rhapsody. Die film hebben we natuurlijk al wel (een paar keer) gezien, maar ik vind zo’n openlucht-bios zó leuk. En ach, BoRhap kun je nooit te vaak zien. Het is helemaal Corona-proof opgezet, in het Torck-park, met zitjes op anderhalve meter van elkaar. Ik heb er onwijs zin in! En het ziet er naar uit dat het droog gaat blijven, dus we hebben geluk.
Ik ben vandaag al een keer tot op de draad nat geregend, namelijk. We gingen de losse takken van de gesnoeide klimop bundelen en toen we bijna klaar waren begon het een beetje te regenen. Ik wilde het nog even afmaken, maar toen gingen de sluizen open. En toen kon ik natuurlijk net zo goed doorgaan, want toen was ik toch al kleddernat.
Ik twijfelde een beetje hoe ik dit recept moest noemen. Edwin suggereerde iets met “tonight” in de naam, omdat hij het op Chicken Tonight vond lijken. “Maar dan lekkerder” voegde hij er gelukkig aan toe… Ik hou het maar op “Vegetarische kipstuckjes met perzik”, want ik wil niet de indruk wekken dat ik er een pot kant&klare saus door heb gedaan. Dat is natuurlijk een beetje mijn eer te na…

Ingrediënten
3 kopjes rijst
1 zak Chinese roerbakgroenten (400 gram)
1/2 blik perziken inclusief sap (+ 1 extra half om te garneren)
2 blikjes tomatenpuree (2 kleine of 1 grote)
1 bakje vegetarische kipstuckjes
50 ml gembersiroop
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels maizena
olie
zout, peper

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij of scheur de vegetarische kipstuckjes in kleinere stukjes. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin de vegetarische kipstuckjes tot ze licht beginnen te kleuren. Doe dan de roerbakgroenten erbij in de pan en bak mee.

Snij de halve perziken in blokjes en hou die nog even apart. Roer de gembersiroop, ketjap en tomatenpuree door het perziksap. Als de groenten geslonken zijn, giet dan het tomatensausje in de pan. Roer goed door.

Voeg dan de perzikblokjes toe. Verdun de saus door ongeveer 2 kopjes water toe te voegen. Laat zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is. Roer de maizena in een kopje koud water tot je een glad sausje hebt en giet het dan in de pan. Roer goed door.  Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Schep wat rijst op een bord en schep daar de saus naast. Garneer eventueel met wat schijfjes perzik.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Kip van Carlo (van mam)

Kip Siam

Spruiten met vega-reepjes in ketjapsaus

Pesto-pasta met sperziebonen en vegetarische gyrosreepjes

Roti pastei

Surinaamse bami

Vegetarische kip teriyaki met geroerbakte groene groenten

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *