Gisteren was er even geen blogje, want in de loop van de middag werd ik steeds beroerder. Ik blééf niezen, het liep als water uit mijn neus en ik had ’t benauwd. In combinatie met knallend hoofdpijn, zere arm en al een paar dagen “niet zo’n trek”, heb ik toch maar het landelijke nummer gebeld om een Corona-test aan te vragen. Het zal wel niks zijn, maar je weet maar nooit. Ik kon vanmiddag terecht. Gisteravond ben ik maar vroeg naar bed gegaan, want ik werd doodmoe van dat snotteren en niezen. Ik heb -toen ik eenmaal de slaap kon vatten- als een blok geslapen en vanmorgen ging het gelukkig al weer een stuk beter. Geen gesnotter en genies meer. Maar heb leek me toch verstandig om die test door te laten gaan, want je weet maar nooit. Het is niet echt een pretje, die test: een stokje in m’n keel waarvan ik moest kokhalzen en een rietje zo ver in mijn neus dat de tranen in mijn ogen sprongen. Best wel onaangenaam, maar complimenten voor de dames die de test uitvoeren en de heren van de logistiek. Het verliep allemaal heel soepel en voor ik er erg in had stond ik weer buiten. Nu is het lastigste dat ik in thuis-quarantaine moet blijven tot ik de uitslag krijg. Ik ga er van uit dat ‘ie negatief is, vooral omdat ik vanmorgen al weer een heel eind opgeknapt was, maar je weet maar nooit. Maar ik kon dus geen boodschappen doen, vandaag. Daarom heb ik ze maar online besteld. Dat leek me verstandiger dan manlief eropuit sturen met mijn boodschappenlijstje. Dan is het maar de vraag of hij snapt welke producten ik bedoel, en dan zou er waarschijnlijk een heleboel bonus snack- en snoepmateriaal mee terug komen… Qua eten zingen we het nog wel uit, dit weekend. Mede omdat ik gisteren absoluut geen fut had om te koken en Edwin toen maar even Chinees heeft gehaald. En zo’n maand-menu, daar kun je eigenlijk wel twee dagen van doen.
Dat geeft me mooi de gelegenheid om deze roti-ovenschotel nog op mijn blog te zetten. We aten deze vorige week, maar ik had ‘m nog niet gedeeld.
Het recept-idee heb ik uit de Boodschappen. Ik heb de ovenschotel natuurlijk vegetarisch gemaakt: de kip(dij)filet vervangen door vegetarische kipstuckjes. Dat ging wel, maar achteraf gezien vond ik dat de kipstuckjes een beetje sompig waren geworden. Verder heb ik worteltjes toegevoegd, dat doen we normaal ook in onze roti. En ik heb voorgekookte aardappelen gebruikt, gewoon omdat dat lekker makkelijk was. Tot slot nog een kerrie-poeder-tip: ik heb hindostaanse massala gebruikt. Als je dat niet hebt, dan kun je ook gewone kerriepoeder gebruiken, hoor. Maar die hindostaanse massala is echt onwijs lekker, dus ik zou je wel aanraden om daar eens naar op zoek te gaan.

Ingrediënten
1 bakje vegetarische kipstuckjes (160 gram)
500 gram sperziebonen
300 gram worteltjes (geschrapt)
450 gram aardappelen (voorgekookt)
2 uien
1 solobol knoflook (of 2 tenen)
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 ei
2 eetlepels hindostaanse massala (of gewone kerriepoeder)
1 bouillontablet (groentebouillon)
2-4 eetlepels maizena
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de sperziebonen schoon: snij de topjes er af en knak ze in tweeën of drieën. Snij de worteltjes in stukken van 1-2 cm. Snij de voorgekookte aardappelen in kleinere stukken. Pel de uien en snij in stukjes. Snij de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak daarin de ui en knoflook aan.

Voeg, als de ui glazig is geworden, de vegetarische kipstuckjes en de hindostaanse massala toe. Roer goed door.

Blus af met een halve liter water en verkruimel de bouillontablet erover. Breng aan de kook.

Voeg dan de sperziebonen, aardappelblokjes en wortel toe. Roer goed door.

Voeg indien nodig nog wat extra water toe en doe dan de deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen tot de sperziebonen en wortelen gaar zijn. Los 2 eetlepels maizena op in een beetje koud water en giet dat bij het kerrie-mengsel. Roer goed door. Is de ragout nog niet gebonden genoeg? Voeg dan nog een keer twee eetlepels maizena in een half kopje water toe. Roer goed door. Proef de ragout even en breng indien nodig de ragout op smaak met zout of peper.

Schep of stort de ragout in een ovenschaal.

Rol de bladerdeeg uit en leg die over de ovenschaal. Knip indien nodig het overhangende deeg weg. Druk de rand aan en snijd overtollig deeg weg. Versier het deegdeksel evt met de restjes deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei (heel voorzichtig, want het deeg wordt heel zacht door de warme ragout die eronder zit).

Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten tot het bladerdeeg mooi gaar en mooi bruin is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Roti met kip-kerrie

Freddie Mercury’s kip-pastei

Groentecurry

Pulled jackfruit-kerriesalade

Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei

Kip-kerrie met witlof, waspeen en banaan

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Surinaamse bami

Vegetarische kip teriyaki met geroerbakte groene groenten

Kip Carlo (van mam)

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *