Spinaziestamppot met kerrie-ui en ei

door | 29 feb 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, recept, stamppot, vegetarisch

Edwin en ik waren vanavond (vrijdag) naar de voorstelling “Testament – Lennaert Nijgh 75 jaar” in Veenendaal. Het was prachtig en heel intiem! Josee Koning (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en Jim de Groot (zoon van Boudewijn en opgegroeid met Nijgh) zingen hun favoriete teksten, halen herinneringen op en vertellen over Lennaert. Ik ken eigenlijk alleen de bekende liedjes van Nijgh, bleek, maar wat schreef hij een schitterende teksten!

Omdat we weg moesten, had ik een beetje makkelijk eten gepland: deze spinaziestamppot van voorgekookte aardappelen. Het recept komt uit de Hallo Jumbo! en was eigenlijk een veganistisch recept. Maar alleen de stamppot en de gebakken ui met kerrie leek me een beetje kaal, dus heb ik de gekookte eieren erbij gedaan. Was lekker!

Ingrediënten
1 zak verse spinazie (gewassen, 400 gram)
5 uien
4 eieren
1 kilo stamppot aardappelen (voorgekookt)
1 eetlepel kerriepoeder
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Kook de eieren
Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de uienringen. Laat de uien minstens 10 minuten op een heel zacht pitje lekker zacht worden en licht kleuren. Strooi de kerriepoeder over de uienringen en roer goed door.

Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar. Als de aardappelen gaar, doe dan de spinazie erbij in de pan. Als niet alle spinazie in één keer in de pan past, wacht dan tot de eerste portie wat geslonken is, en voeg dan de rest toe. Kook de spinazie ongeveer drie minuten mee. Giet de aardappelen en spinazie af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en spinazie door elkaar. Roer er eventueel wat kookvocht door om de stamppot wat smeuiiger te maken.

Schep een flinke schep stamppot op en schep er wat kerrie-uien over. Serveer er een gekookt eitje bij.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zoete aardappelstamppot met rucola en zongedroogde tomaatjes

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Pastinaakstamppot met gekarameliseerde witlof en walnoten

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

Spruitjesstamppot met pesto, zongedroogde tomaten en boerenkaas

Andijviestamp “four cheese”

Andijviestamp met kaaskletskoppen

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *