Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

door | 27 okt 2019 | avondeten, hoofdgerecht, oven, recept, stamppot, vegetarisch

Ik had even niet zo veel inspiratie. Gelukkig heeft de supermarkt van die maaltijdpakketten. Ik besloot de “Pompoen stamppot met feta en hazelnoten” eens te proberen. Lekker met pastinaak en zoete aardappel! Eerlijk gezegd miste ik wel de aardappels, voor een stamppot. Een zoete aardappel héét wel aardappel, maar ik vind het meer op een wortel dan op een aardappel lijken. Het was niet zo’n droge stamppot zoals met gewone aardappel, maar juist hartstikke smeuïg en dat was eigenlijk hártstikke lekker!
Het was wel aan de krappe kant voor ons vieren. Maar dat klopte ook, want achteraf zag ik dat er “3 personen” op de verpakking stond.

Ingrediënten (voor 3 personen)
1 flespompoen
1 zoete aardappel
1 pastinaak
1 ui
een handje hazelnoten (in stukjes gehakt)
1 bouillontablet (groentebouillon)
1 teen knoflook
1 takje tijm
2 eetlepels olijfolie
1 bekertje crème fraîche
200 gram feta
1 eetlepel honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de pompoen in de lengte doormidden en schraap me teen lepel de pitten er uit. Schil de pompoen. Dat gaat heel goed met een dunschiller, probeer maar eens! Snij de kapjes eraf en snij de pompoen eerst in plakken en vervolgens in blokjes. Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snij ook die in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Doe de pompoen, pastinaak en zoete aardappel met water in een pan. Zorg dat de groenten net onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook en zet dan half. kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Haal de pan van het vuur als de ui zacht is.

Verkruimel de feta in een ovenschaal, rits de blaadjes van de tijm en strooi die met de hazelnootstukjes over de feta. Sprenkel er wat olijfolie en honing over. Zet de ovenschaal met de feta in de oven, tot de nootjes beginnen te kleuren. Neem dan de schaal weer uit de oven.

Giet de groenten af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de pompoen, zoete aardappel en pastinaak samen met de gefruite ui en de crème fraîche fijn.

Indien nodig, dan kun je de stamppot nog wat smeuïger maken met wat kookvocht, maar dat was bij mij niet nodig. Breng indien nodig de stamppot op smaak met peper.

Schep de stamppot op en verdeel de feta en hazelnoot erover.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Risotto met pompoen

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Pompoenstoof uit de slowcooker, met kikkererwten en abrikozen

Wittekoolstamppot met blauwe bessen

Stamppot Kapsalon

Vegetarische pompoenburgers

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *