Andijviestamp “four cheese”

door | 9 feb 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

We hadden een lekker lui dagje, vandaag. In verband met storm Ciara, bleven we lekker binnen, vandaag. ’s Middags heb ik eerst een flinke middagdut gedaan.En alvast een appel-amandelcake gebakken voor mijn spelletjesclub, morgenavond. Dat recept zal ik -als ik er aan toe kom- morgen op mijn blog zetten. ’s Avonds aten we deze andijviestamp met vier kazen. Met ricotta, gorgonzola en grana padano door de puree en krokant gebakken halloumiblokjes erover. Was héérlijk! Al had de kaas-smaak van de stamppot misschien nog wel wat meer uitgesproken mogen zijn, dus je kunt er gerust nog wat meer kaas doorheen doen.

Ingrediënten
1 kilo aardappelen
een pond fijn gesneden andijvie
2 eetlepels ricotta
3 eetlepels geraspte grana padano
een stukje gorgonzola
1 blokje halloumi (250 gram)
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, maar vang (een deel van) het kookvocht op. Doe de ricotta, parmezaan en gorgonzola bij de aardappelen en stamp de aardappelen en de kaas met een pureestamper tot een puree. Als de puree te droog wordt, voeg dan wat kookwater toe.

Roer in vier tot vijf de andijvie erdoor. Voeg steeds een nieuwe portie andijvie toe als de vorige er goed door heen is geroerd. Als de stamppot te droog is, voeg dan nog wat van het kookwater toe.
Breng indien nodig de puree op smaak met zout en peper.

Verhit in een koekenpan een paar eetlepels olie. Snij de halloumi in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe de halloumi in de pan als de olie heet is en bak de blokjes op half-hoog vuur rondom bruin en krokant.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Andijviestamp met kaaskletskoppen

Andijvie met Quorn

Andijvie-sla-stamppot met fenegriekkaas

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

Groene pasta met blauwe kaas

Andijviesalade met champignons, mandarijn en pijnboompitten

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *