Pesto-pasta met sperziebonen en vegetarische gyrosreepjes

door | 18 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, snel, vegetarisch

Pasta met pesto is altijd een gegarandeerd succes hier in huis. Vroeger aten we dit altijd met kipstukjes of -reepjes. Ik was eigenlijk van plan om er nu vegetarische kipstuckjes voor te gebruiken, maar die was ik vergeten uit de vriezer te halen. Gelukkig had ik nog wel een pak vegetarische gyrosreepjes in de koelkast liggen. Die vallen hier goed in de smaak, die vega gyrosreepjes, zélfs bij de verstokte “vleescheters” in ons gezin… Ik had voor het gemak schoongemaakte sperziebonen gekocht: wel zo makkelijk op een doordeweekse avond. Al mag ik op dat punt eigenlijk niet zeuren: meestal maakt Edwin de sperziebonen voor me schoon. Ik gebruikk wel liever verse sperziebonen dan sperziebonen uit pot of blik, want die vind ik zo week. Wat pasta betreft: ik had casarecce pasta gebruikt, want ik vind het grappig dat die qua vorm een beetje op de sperziebonen lijken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een andere gebruiken, he? Met fusilli, gewone macaroni of (evt gebroken) spaghetti, bijvoorbeeld.

Ingrediënten
1 pond pasta (bijv casarecce of fusilli)
600 gram gebroken sperziebonen
1 bakje vegetarische gyrosreepjes
1 potje groene pesto
1 blik cannellini bonen (400 gram)
een paar handen rucola
50 gram geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Doe, als het water kookt, zowel de pasta als de sperziebonen in de pan en kook die in 10-12 minuten gaar.
Verhit intussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak daarin de vegetarische gyrosreepjes.

Giet de cannellini bonen af. Giet de pasta en de sperziebonen af. Doe de gebakken vegetarische reepjes, de witte bonen en een paar flinke eetlepels groene pesto. Roer alles goed door en proef dan even. Voeg indien nodig nog wat meer pesto óf zout of peper toe.
Leg een paar plukjes rucola op een bord en schep daar een flinke schep pesto-pasta op. Strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker

Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

Pasta met spinazie en pesto

Preistamppot met pesto

Pasta met pestosaus (en kip en sperziebonen)

Trofie alla Genovese

Sperziebonentaart

Patate Carne Verdura (Aardappels Vlees Groenten op z’n Italiaans)

Salade met mayo-pesto dressing

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *