Parmezaan-pesto girasoli met groene groentensaus

door | 6 jun 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Vandaag weer de boodschappen gedaan voor de komende 5-6 dagen. Had ik al verteld dat sinds vorige week mijn groenteboer (nou ja, “mijn”… jullie snappen wel wat ik bedoel, toch?) weer terug is in Wageningen? De winkel in Bennekom blijft ook, maar ze zitten ook weer op hun oude stekkie bij mijn supermarkt. Heel fijn! Dus nu heb ik weer eerst mijn groenten bij de groenteboer gehaald en de rest bij de supermarkt. Ik loop -zowel bij de groenteboer als in de supermarkt- met mijn opschrijfboekje waar mijn menuplan en boodschappenlijst in staat en ik streep af wat ik heb. Ik heb niet meer de illusie dat ik mijn boodschappen zo uit ’t blote hoofd kan onthouden. Met zo’n boodschappenlijst weet ik (bijna) zeker dat ik niets vergeet.
Vanavond aten we deze gevulde pasta met groene groentensaus. Het oorspronkelijke recept uit de Boodschappen is met alleen erwtjes en rucola, maar ik heb ‘m opgepimpt met groene asperges. Erg lekker, al zeg ik het zelf!

Ingrediënten
500 gram girasoli of ravioli (koelvers, met parmezaan-pesto vulling)
750 gram groene asperges
2 uien
300 gram doperwten (diepvries)
100 gram parmezaanse kaas, geraspte
200 gram creme fraiche
1 eetlepel Italiaanse kruiden
75 gram rucola
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Breng een flinke pan met water aan de kook.
Pel de ui en snij fijn. Verhit een scheut olijfolie en fruit daarin de ui. Voeg na een paar minuten de erwtjes toe, samen met een half kopje water. Laat een paar minuten koken. Schep ongeveer een kwart van het erwten-ui-mengsel uit de pan. Roer de creme fraiche en de Italiaanse kruiden voor de erwtjes in de pan.

Pureer met een staafmixer (hou indien nodig de pan schuin, zodat de staafmixer helemaal “onder” staat, tegen spetteren). Voeg de rest van de erwtjes weer terug toe aan de saus en laat de saus op een laag pitje staan, terwijl je de groene asperges en de girasoli kookt.

Snij het houtige deel van de steel van de asperges en snij de aspergestengels in stukken van 1-2 cm. Hou de asperge-toppen heel. Kook de asperges gaar in de pan met kokend water. Als de asperges gaar zijn, schep ze dan uit de pan met een schuimspaan en doe ze bij de saus in de pan. Hou een paar asperge-punten apart en roer de rest van de stukken asperge door de groene saus. Proef de groene groentensaus even en breng op smaak met zout en peper.

Kook nu de girasoli in het water waar je net de asperges in hebt gekookt. Hou de kooktijd aan die op de verpakking staat. Als de girasoli gaat opbollen en drijven, dan is ‘ie gaar.

Schep de gare girasoli uit de pan en doe bij de groene groentensaus. Roer voorzichtig door, zodat alle girasoli bedekt wordt met een laagje groene saus.

Knip de rucola een paar keer door. Leg een handje rucola op een bord, schep er daarna een flinke schep girasoli-met-saus op. Strooi er wat parmezaanse kaas over. Leg er ter garnering een paar van de apart-gehouden aspergepunten op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

“Lasagne” van girasoli en spitskool

Tortellini-spinazie ovenschotel

Tagliatelle met groene asperge-roomsaus

Plaattaart met groene asperges, camembert en cashewnoten

Traybake van groene groenten en bulgur, met amandelen en ricotta

Vegan roompasta met courgette, erwten en munt

Risotto met kip en doperwten

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *