Om, in deze gekke tijd, de moed er bij man en kinderen een beetje in te houden, probeer ik extra vaak iets op tafel te zetten dat ze súper lekker vinden. Voor manlief is dat aardappels-vlees-groenten, en voor de kinderen is dat “iets met pasta”. En al helemaal als het gevulde pasta is. Ondanks dat deze ovenschotel niet echt een culinaire uitdaging is, is het wél een gerecht in de categorie “succes gegarandeerd”! Een groot voordeel -behalve dat ze het héérlijk vonden- is dat het te maken is met ingrediënten die lekker lang houdbaar zijn: gedroogde tortellini en diepvriesspinazie. En de roomkaas en geraspte kaas zijn ook wel minstens een paar weken houdbaar. Dus een mooi gerecht om een beetje aan het eind van de boodschappen-week op het menu te zetten…
Nog even de bronvermelding: dit recept komt uit de “Boodschappen“.

Ingrediënten
500 gram gedroogde tortellini gevuld met kaas
200 gram crème fraîche
100 gram verse roomkaas (naturel)
50 milliliter melk
1 bol soloknoflook (fijngehakt)
nootmuskaat
750 gram diepvriesspinazie à la crème (deelblokjes)
150 gram geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.  Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de tortellini af en doe in een ingevette ovenschaal.

Verdeel de deelblokjes spinazie over de tortillini.

Doe de roomkaas, de creme fraiche en de melk in een mengkom. Pers de knoflook erboven uit en rasp er nootmuskaat over. Prak met een vork tot een (ongeveer) egaal mengsel.

Verdeel het roomkaas-mengsel over de pasta en de spinazie.

Bestrooi de tortellinischotel met de geraspte kaas en zet ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Groene minestronesoep met tortellini

“Lasagne” van girasoli en spitskool

Pasta met spinazie en pesto

Lasagne met spinazie en vier kazen

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Pasta met spinazie, feta en pijnboompitten