Patate Carne Verdura

door | 2 mei 2020 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, oven, recept, salade, varken, vlees

Ooooooh man, ik heb spierpijn…. Ik heb vandaag de ramen gelapt, van binnen en van buiten en een opblaasboot opgepompt. En nu heb ik hártstikke spierpijn, terwijl ik nog geen meter gevaren heb… Daarnaast hebben we ge-Harry Potterd, vandaag, en ik heb lekker boodschappen gedaan! Het was wel een beetje druk in de supermarkt, maar ik heb weer allerlei lekkers ingeslagen. Ik heb nu al zin in wat ik de komende dagen allemaal ga maken.
Vandaag aten we deze Italiaans getinte aardappels-vlees-groente maaltijd. Het recept van de sperziebonen met rucola, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas had ik uit de Allerhande. Súper lekker! De beenham met Italiaanse kruiden leek me daar perfect bij passen. De voorgekookte aardappels waren uit een To-Good-To-Go-box. Die heb ik lekker met peper, zout en olijfolie in de oven gebakken.
Voor Lone heb ik een Italiaanse vega-burger gebakken. Ook lekker!

Ingrediënten
1 beenham, Italiaans gekruid (+/- 500 gram)
500 gram sperziebonen
85 gram rucola
900 gram voorgekookte aardappelen
125 gram Parmezaanse kaas snippers
2 eetlepels Zongedroogde tomaten reepjes
50 gram boter
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing
2 eetlepels balsamico azijn
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de olie met een scheutje olie in een koekenpan. Bak de beenham rondom bruin. Steek een vleesthermometer tot in het midden van de beenham. Doe de beenham met het bakvet in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.

Bak de beenham ongeveer drie kwartier in de oven, tot de kerntemperatuur minstens 65 graden is. Hoe lang dat precies duurt hangt af van het gewicht van de beenham, de vorm en de start-temperatuur. Haal de beenham daarna uit de oven, verwijder de vlees-thermometer en laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten.

Haal de sperziebonen af: snij de topjes er af en knak de bonen één keer door. Kook de sperziebonen gaar in ruim water met zout. Giet af als ze gaar zijn (prik er even in met een vork). Meng 50 ml olijfolie met de balsamico azijn, mosterd en honing tot een egale dressing. Hussel de gekookte sperziebonen, de rucola en de zongedroogde tomaten samen met de dressing in een schaal. Strooi er kaas flakes over.

Leg de voorgekookte aardappelen in een braadslee op een keukenpapiertje en sprenkel er olijfolie over. Strooi er zout en peper over en zet bij de beenham in de oven. Als de beenham uit de oven is, dan kun je de oven op de grillstand zetten, zodat de aardappels mooi bruin worden.

Snij de beenham in niet te dikke plakken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Varkenshaas à la Huub

Knolraap met honing en hazelnoten

Gestoofde witte kool met een lekkerbekje

Geplette aardappelen uit de oven met heek-filet of schnitzel

Runderrollade met hasselback aardappelen en gesmoorde witlof

Bloemkool met saucijsjes en groentesaus

Rundervinken in bierstoof

Krokante gestampte aardappelen uit de oven, kaasburger en spinazie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *