Japanse roerbakgroenten met kip in gember-ketjapsaus

door | 14 jan 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, saus, snel, vlees

Ik heb hoge ogen gescoord met dit gerecht bij mijn mannen. En het was eigenlijk hartstikke makkelijk en snel om te maken! Ik had twee verschillende zakken Japanse wokgroenten gekocht: eentje met kastanje champignons en peultjes (en rode ui, paksoi, prei en gele wortel) en een met sojabonen en gele wortel (en paksoi en witte kool). Je kunt natuurlijk ook een andere soort roerbakgroenten nemen. Al zou ik zelf wel voor een Oosterse variant gaan: Chinees of Thais, ofzo. Met bijvoorbeeld Italiaanse of Mexicaanse roerbakgroenten lijkt ’t me niet zo…

Ingrediënten (3 personen)
2 zakken Japanse wokgroenten (2 x 400 gram)
300 gram kipfiletblokjes
2 tenen knoflook
100 ml ketjap manis
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesam olie
1 eetlepel sesamzaadjes
2 theelepels maizena
rijst (1-2 kopjes)
olie, peper, zout

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de helft van de ketjap in een wokpan en doe kipblokjes erbij. Roer goed om. Zet de pan op middelhoog vuur en gaar de kipblokjes in de ketjap. Roer regelmatig en laat de saus indikken.

Pel de tenen knoflook en snij in plakjes. Verhit de sesamolie samen met twee eetlepels neutrale olie in een wokpan. Fruit, als de olie heet is, eerst de knoflook aan en voeg na ongeveer een minuut de roerbakgroenten toe. Wok de groenten op hoog vuur ongeveer 5 minuten.

Giet dan de gembersiroop en de resterende ketjap erover. Roer door de groenten. Voeg dan de kipblokjes (en evt resterend ketjap) voor de groenten.

Los de maizena op in een klein beetje water. Giet de maizena-oplossing over het kip-groenten-mengsel en roer goed door. Neem de pan van het vuur.

Vet een klein schaaltje in met wat olie en schep er rijst in. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Leg een bord, op zijn kop, op het schaaltje en draai om. Stort de rijst uit het schaaltje op een bord. Schep er wat van het kip-groenten-mengsel naast. Strooi er wat sesamzaad over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vega kip ketjap met hete boontjes

Vegetarische kip teriyaki met geroerbakte groene groenten

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Groenten uit de wok

Spruiten met vega-reepjes in ketjapsaus

Geroerbakte Chinese kool met speklapjes in ketjapsaus

Andijvie met Quorn

Kip-saté en roerbakgroenten in oestersaus

Spruitjes en speklapjes in ketjapsaus

 

4 Reacties

  1. Rutger

    Een simpel en vlot te bereiden gerecht. Een smakelijke aanrader!

    Antwoord
    • Elleny

      Hai! Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Ja, wij vonden het ook erg lekker en een echte aanrader! 🙂

      Antwoord
  2. Henk Colin

    Dit gerecht ga ik zondag proberen .

    Antwoord
    • Elleny

      Wat leuk om te horen! Eet smakelijk, alvast!
      Groetjes, Elleny

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *