Vandaag nóg een Freddie Mercury recept: deze Tuna Casserole. Peter, de schrijver van “Freddie Mercury’s Royal Recipes“, heeft nooit aan Freddie verteld hoe makkelijk het was om dit gerecht te maken. Hij schrijft dat als Freddie had geweten dat dit praktisch alleen maar blikvoer was, dat hij het dan niet zou hebben gegeten. Niet dat Freddie zich te goed voelde voor eenvoudig eten, voegt hij eraan toe, maar omdat hij zijn vrienden en gasten altijd iets bijzonders voor wilde zetten.
Zelf wil ik niet elke dag uit blik eten, maar een keertje kan heus geen kwaad. En dan is dit vooral een handige maaltijd als je niet zoveel tijd of energie hebt. Omdat Lone geen vis lust, heb ik voor haar een versie gemaakt met halloumi, in plaats van tonijn. Ik heb een kwart van alle ingrediënten (behalve de tonijn, natuurlijk) gebruikt voor de vis-vrije schotel. Helaas had ik er niet aan gedacht dat de champignonsoep wel eens niet-vegetarisch zou kunnen zijn…. Daar kwam ik pas achter toen het al te laat was. Maar dat heb ik eerlijk opgebiecht aan Lone. Ik kreeg een zucht en een eye-roll, maar ze heeft het wel opgegeten.
Maar als je vegetariers te eten krijgt, check dan dus wel even vantevoren of de champignonsoep geen vlees bevat.

Ingrediënten
500 gram fusilli
1 groot blik tonijn (op olie)
1 blik erwtjes
1 blik mais
1 middelgrote ui
1 blik champignonsoep
panko broodkruim
een klontje gezouten roomboter
100 gram halloumi
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout. Giet de pasta af.
Pel en snipper de ui. Giet het vocht van de erwtjes, mais en tonijn af.

Snij de halloumi in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de halloumiblokjes lekker bruin en krokant.

Schep een kwart van de pasta in een ander pannetje. Doe een kwart van de erwtjes, mais, ui, en championsoep in het kleine pannetje pasta. Doe de gebakken blokjes halloumi erbij en roer goed door.

Doe de rest van de erwtjes, mais, ui, en championsoep samen met de tonijn in de rest van de pasta. Roer goed door.

Vet een grote en een kleine ovenschaal in (check even of ze wel tegelijk in de oven passen!) met een beetje olijfolie. Doe de pasta-met-halloumi in de kleine ovenschaal en de pasta-met-tonijn in de grote ovenschaal.
Strooi er paneermeel over en leg er stukjes roomboter op.

Zet de ovenschalen in de voorverwarmde oven en bak tot het paneermeel een beetje begint te kleuren en lekker krokant is. Dat duurt ongeveer een half uur.

Eet smakelijk

 

Misschien vind je deze gerechten ook lekker:

Couscous met aubergine en tonijn

Freddie Mercury’s kip pastei

Zalmlasagne

Groene Mac&Cheese

Pasta uit de oven met gegrilde paprika, bonen en mozzarella

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial