Vandaag werkte ik thuis en dan maak ik tussendemiddag graag een verse soep. Vandaag had ik onwijs trek in een lekkere, stevige prei-soep! Aardappel-preisoep is mijns inziens zwaar ondergewaardeerd. Het zijn natuurlijk heel erg basic ingrediënten, maar meer heb je écht niet nodig om een heerlijke soep te maken.  Dit keer heb ik een half zakje rucola toegevoegd: het grootste deel meegekookt en mee gepureerd en een handje blaadjes als garnering. Free houdt heel erg van rucola, dus toen hij uit school kwam, heeft hij lekker een kop soep met me meegegeten.

Ingrediënten
4 stronken prei
2 aardappelen
1/2 zak rucola (40 gram)
250 ml kookroom
2 bouillontabletten (groentebouillon)
50 gram boter
peper en zout

Bereiding
Snij de stengels prei in de lengte-richting door en spoel ze af onder de kraan. Snij de preien in (halve) ringen.
Schil de aardappelen met een dunschiller en snij de aardappels in blokjes. Verhit een braadpan op middelhoog vuur en smelt daarin de boter.

Bak hierin de prei aan, onder continue roeren. Voeg dan de blokjes aardappel toe. Hou een handje rucola apart en voeg de rest van de rucola toe aan de pan. Roer goed om.

Voeg een liter kokend water en de twee bouillontabletten toe. Laat op een laag pitje in ongeveer twintig minuten zachtjes doorkoken tot de aardappel gaar is. Af en toe even doorroeren.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Voeg heel langzaam, onder continue roeren de kookroom toe. Breng opnieuw aan de kook en laat een paar minuten zacht doorkoken. Proef de soep even en breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep op een bord of in een kom en leg er een plukje van de achtergehouden rucolablaadjes op.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je deze soepen ook wel lekker?

Zoete aardappelsoep met paprika

Courgettesoep met prei en appel

Paprikasoep

Bleekselderijsoep met Castello blue

Meiraapsoep met erwtjes en munt

Witlofsoep

Spruitjessoep

 

Volg en like:
error

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial