Pappardelle met kip in romige tomatensaus

door | 6 okt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kip, pasta, recept, saus, snel, vlees

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar gisteren had ik ab-so-luut geen inspiratie voor een menuplan en boodschappen. Echt nul! Boodschappenblaadjes doorgebladerd. Kookboeken doorgebladerd. En bij alles dacht ik: nèh… Ik was al bijna van plan om dan maar friet te halen, maar ik vond dat ik niet moest piepen. Dus toen ben ik maar zónder plan naar de supermarkt gegaan. Daar zou ik vast wel inspiratie opdoen. En anders konden we altijd nog spaghetti met zalm-roomsaus eten. Dat is lekker makkelijk en snel en vinden zowel zoon- als manlief erg lekker. Met roomsaus-maar-dan-anders als uitgangspunt is het dit geworden: pappardelle met kip in romige tomatensaus. Het was erg lekker! Ik heb het me niet te moeilijk gemaakt met boodschappen-doen en geen poging gedaan om voor de hele week te bedenken wat we zouden gaan eten. Voor twee dagen vond ik wel even genoeg. En dan zie ik wel of de inspiratie volgende keer weer terug.
Ik was trouwens wel enigszins teleurgesteld dat er maar zo weinig mensen in de supermarkt mondkapjes droegen. Ik hoop dat het er volgende keer meer zijn. Ik heb de indruk dat het nogal verschilt per supermarkt. Dat zal deels te maken hebben met het publiek dat er boodschappen doet, maar ik heb ook het idee dat het nogal verschil maakt of het personeel mondkapjes draagt, of niet. Ik begreep van Edwin dat in de nieuwe supermarkt vlak bij zijn werk veel mondkapjes gedragen worden, ook door het personeel. Misschien moet ik maar van supermarkt veranderen…

Ingrediënten
2 x 250 gram pappardelle (koelvers)
3 ons kipreepjes
1 bakje mascarpone (250 gram)
1 potje pizzasaus (van zongedroogde tomaat, 190 gram)
3 paprika’s (rood, oranje, geel)
half emmertje snoeptomaatjes (250 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
1/4 theelepel siciliaanse kruidenmix
olijfolie
peper, zout
optioneel: een paar blaadjes basilicum voor garnering

Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin de kipreepjes gaar.  Strooi er wat peper en zout over. Pel en snipper intussen de ui en de tenen knoflook. Bak de ui en de knoflook met de kip mee. Maak intussen de paprika’s schoon: snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Als de ui glazig is geworden, voeg dan de paprikareepjes toe aan de pan. Roer goed door en bak de paprikareepjes even mee.

Snij de snoeptomaatjes in vieren en voeg die ook aan de pan toe. Voeg het potje pizzasaus aan de pan toe, met de siciliaanse kruidenmix.

Roer de saus goed door het kip-groentenmengsel en voeg dan de mascarpone toe.

Kook de koelverse pappardelle in een paar minuten gaar (volgens de aanwijzing op de verpakking). Giet af.

Schep wat pappardelle op een bord en schep er een flinke schep mascarpone-saus over. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Pappardelle met prei-mascarponesaus

Pasta peperonata

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Pasta met walnootsaus

“Cavatelli ricci” met verse tomaten-paprikasaus

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en parmezaan

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *