Op een of andere manier weet ik het boodschappen-doen steeds nog een paar dagen uit te stellen, nadat mijn menu-voor-de-week is afgelopen. Deze heerlijke tomaten-mascarponesaus kon ik vanavond nog maken met wat ik nog in huis had. Er gaan drie soorten tomaat in: tomaten uit blik, snoeptomaatjes en zongedroogde tomaatjes. De mascarpone maakt de saus heerlijk zacht. En de wortel geeft een lekkere bite aan de saus. De pappardelle had ik ook nog in huis, maar was achteraf gezien een beetje weinig. Daarom heb ik er nog wat fusilli bij gekookt.

Ingrediënten
250 gram pappardelle (+ 150 gram andere pasta)
1 emmertje snoeptomaatjes (500 gram)
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
3 wortelen
1 ui
1 solobol knoflook (of 2 tenen)
50 gram zongedroogde tomaatjes
250 gram mascarpone
125 gram parmezaanse kaas
1 bosje basilicum
olijfolie
zout, peper

Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan of braadpan en fruit daarin de ui zacht aan. Snij de knoflook fijn en fruit die met de ui mee. Was de wortelen of schil ze met een dunschiller. Snij de wortelen in kleine stukjes en bak die met de ui mee. Voeg de gepelde tomaten toe en roer ze stuk. Breng aan de kook en laat op een laag pitje zachtjes pruttelen.

Knip de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Was de snoeptomaatjes en snij ze doormidden en voeg toe aan de pan met tomatensaus.

Hou een paar mooie basilicum-blaadjes apart om mee te garneren en knip de rest boven de pan in reepjes. Roer goed door en laat de saus even zacht pruttelen.

Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim water met zout. Giet af.
Roer de mascarpone en de helft van de parmezaanse kaas door de tomatensaus.

Schep de pappardelle op een bord en schep er een flinke schep tomaten-mascarpone saus over. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over en garneer met een paar basilicumblaadjes en snoeptomaatjes.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Fusilli met paprikasaus, pistachekruimels en parmezaan

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

Gnocchi caprese

Macaroni-ovenschotel met kip, courgette, snoeptomaatjes en mozzarella

Runderlappen op zijn Italiaans

Pasta peperonata

Pastasaus van geroosterde tomaten en paprika’s

Tagliatelle met groene aspergeroomsaus

Pasta met pompoen en pijnboompitten