Nóg een borrelplank

door | 24 okt 2020 | kids, tussendoortje

Ik heb even geen tijd voor een uitgebreid blogje, hoor, vanavond. We gaan zo een spelletje doen. Dus ik zet nu de foto van onze borrelplank van vanavond op mijn blog. En misschien zet ik er morgen nog wel een beschrijving bij wat er allemaal op zit. Maar wij gaan nu “Among Us” spelen. Beide kinderen zijn er erg enthousiast over. Free speelt het op school en Lone online met haar buddygroepje van haar opleiding. Het is iets op onze telefoon en ze willen het héééééél graag met ons spelen. Dus hóp: borrelplank op de salontafel, thermoskan thee erbij en spelen maar!

 

======Update 25 okt ======<<

Nou, het was hartstikke leuk, gisteravond!
We hebben dat “Among Us” spel gespeeld. Het lijkt een beetje op een digitale-versie van het spel Weerwolven van Wakkerdam.

Je bent een mannetje op een ruimteschip en je bent ofwel crewmember (gewoon bemanningslid) of impostor (bedrieger). Als crewmember moet je op allerlei plekken in het ruimteschip taakjes doen. Maar er is ook een impostor aan boord en die saboteert de boel en probeert de crewmembers te vermoorden. En als er nog maar één crewmember en de impostor over zijn, dan heeft de impostor gewonnen. Als de crewmembers alle taakjes hebben volbracht, of de imposter hebben ontmaskerd, dan hebben zij gewonnen. Als er een dood poppetje ge-report wordt, dan ga je stemmen Degene die de meeste stemmen heeft, wordt het ruimteschip uit gezet. Het was heel grappig om te doen. En wat ook grappig is: voor mij is het besturen van zo’n poppetje en het navigeren naar mijn taakjes al een hele klus. De paar keer dát ik impostor was, viel het niet mee om uberhaupt lang genoeg bij de andere poppetjes in de buurt te komen om op mijn kill-knopje te drukken…

We hebben eerst een paar oefenpotjes met zijn vieren gedaan en daarna kwamen er ook andere spelers bij. En ondertussen heben we natuurlijk heerlijk zitten smikkelen van deze borrelplank.
Ik had er een aantal van onze vaste favorieten op: worteltjes, tomaatjes, mango-blokjes (daar is Lone dol op), druiven, blokjes kaas, toastjes en smeerkaas, brie en grillworst met kaas (Free’s lievelings).
Nieuw waren de gevulde eitjes en dadels gevuld met roomkaas. In plaats van veldsla heb ik dit keer rucola als “groen-vulling” gebruikt. Ging ook heel goed. Ik heb ook wel eens selderijblad gebruikt, maar dat was te grof en te stug. Nu bleef er af en toe een blaadje rucola aan de brie kleven en dat was eigenlijk best lekker.

Ingrediënten
rucola
snackworteltjes
snoeptomaatjes
blokjes mango
rode pitloze druiven
blokjes belegen kaas
dadels gevuld met roomkaas (medjoul dadels, roomkaas naturel)
gevulde eieren (eieren, mayonnaise, kerriepoeder, zout)
een stuk roombrie
kuipje smeerkaas
mini-crackertjes
grillworst (met kaas)

Bereiding
Kook de eieren hard. Laat ze schrikken met koud water en laat ze helemaal afkoelen. Pel de eieren. Je kunt het beste eieren gebruiken die al wat ouder zijn, dan pellen ze makkelijker. Snij de eieren doormidden met een schoon scherp mes (veeg het mes tussendoor steeds even schoon). Wip de eierdooiers eruit in een kommetje. Meng de eierdooiers met wat mayo, kerriepoeder en zout (ik heb voor 6 ei-gelen, 2 eetlepels mayo, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel zout gebruikt). Proef even en voeg indien nodig nog wat van de smaakmakers toe. Prak het goed door elkaar en doe in een spuitzak. Spuit in elk holletje een mooi toefje van de vulling.
Snij de dadels in de lengte doormidden en verwijder de pit. Smeer ongeveer een theelepel roomkaas op één helft van de dadel en druk de andere helft er op. Veeg met het lepeltje overtollige roomkaas weg.
Snij de kaas in blokjes en de grillworst in plakjes. Verdeel de tros druiven in handzame takjes (met 5-6 druiven). Doe mango-blokjes in een schaaltje.
Leg een vel bakpapier op een dienblad. Leg hier en daar een plukje rucola op het bakpapier. Verdeel de punt brie, het kuipje smeerkaas, en het bakje mango-blokjes over het dienblad. Vul de overige plekken met worteltjes, snoeptomaatjes, kaasblokjes, stukjes worst, gevulde eieren, dadels met roomkaas, toastjes en druiven. Zorg dat de kleuren mooi verdeeld zijn. Leg er hier en daar nog wat extra plukjes rucola tussen, als opvulling en afscheiding.

Zet het dienblad op tafel. Geef er een mesje bij voor de brie, en vorkjes voor de mango. De rest mag je gewoon lekker met je handen eten.
Vul indien nodig halverwege nog wat crackertjes bij.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Borrelplank

De Gelaarsde Kat kruidendip

Nacho’s met roomkaas-chilidip

Nacho’s

Guacamole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *