Borrelplank

door | 11 okt 2020 | kaas, kids, lunch, no-bake, recept, salade, snel, tussendoortje, varken, vlees

Vandaag hebben we een lekkere, luie zondag. Ik maakte vanmiddag deze borrelplank. Ik heb ‘m samengesteld met het oog op ons gezin: dus allerlei lekkers waarvan ik weet dat Edwin en de kinderen er van houden. Zelf zou ik blauwschimmel kaas of een stukje stinkkaas, olijven en tapenades er ook erg lekker bij vinden, maar daar ben ik hier in huis de enige in. Maar als jij en je gezelschap daar wél van houden: vervang dan gerust de smeerkaas, pesto-spread of kruidenkaas voor iets spannenders. Ook met de groenten en het fruit kun je varieren: gebruik gewoon jouw favorieten. Ik had eigenlijk ook nog komkommer in huis, om in plakjes te snijden, maar die ben ik vergeten. Het had er eigenlijk ook niet echt meer bij gepast. En ik had eigenlijk wel genoeg groenten, zo. Ik heb van te voren geen “ingrediënten” foto gemaakt, van de losse producten, omdat ik niet helemaal zeker wist wat ik precies op het blad kwijt zou kunnen. Ik ben erg tevreden over het resultaat en de borrelplank viel érg goed in de smaak! Zowel manlief als de kinderen hebben er heerlijk van zitten smullen en in de loop van de middag heb ik een paar keer bijgevuld. Zeg nou zelf: dit nodigt toch onwijs uit om lekker te smikkelen?
Als we te zijner tijd weer verjaardagen en feestjes kunnen vieren, met visite bedoel ik, dan weet ik al wat ik op tafel ga zetten…

Ingrediënten
veldsla of krulsla
snoeptomaatjes
worteltjes
radijsjes
pitloze druiven
mangoblokjes (vers)
blauwe bessen
knoflook olijven
smeerkaas
pesto-kaasspread
kruidenroomkaas
jong-belegen kaas
brie
kleine toastjes (scrocchi)
mini-soepstengeltjes (picos andaluz)
tapas (coppa met roomkaas en vijg)
anti-pasti (prosciutto, salami en coppa)

Bereiding
Bekleed een dienblad met bakpapier. Ik heb twee vellen bakpapier gebruikt en die aan de onderkant met plakband aan elkaar geplakt, zodat ze niet zouden gaan schuiven.
Leg hier en daar een plukje veldsla op het dienblad. Verdeel de bakjes met smeerkaas, olijven, mango-stukjes, kruidenroomkaas, kaasspread en tapas over het dienblad, tussen de plukjes sla. Leg de punt brie net uit het midden. Rol de plakjes anti-pasti tot roosjes en leg die ergens naast een plukje sla. Als er vegetariers mee eten, zorg dan dat de vleeswaren de andere producten niet raken; maak indien nodig een muurtje van veldsla. Vul de overige plekken met radijsjes, worteltjes, tomaatjes, blauwe bessen, kaasblokjes, druiven, toastjes en stengeltjes. Zorg dat de kleuren mooi verdeeld zijn en dat snacks van dezelfde zoort (dus bijvoorbeeld 2 soorten kaas) zo min mogelijk naast elkaar liggen. Gebruik eventueel wat extra plukjes veldsla als afscheiding. Leg ook de toastjes en stengeltjes ertussen. Zorg uiteraard dat die geen “natte” ingrediënten raken.

Geef er prikkertjes of een vorkje bij.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

De Gelaarsde Kat kruidendip

Nacho’s met roomkaas-chilidip

Pesto-kaasstengels

Zelfgemaakte chorizo-paprika bitterballen

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Vegetarische borrelhapjes

Nacho’s

Mini-pokébowls

Mini-tomatentaartjes

S’mores uit de oven

Guacamole

Saucijzenbroodjes

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *