Vegetarische borrelhapjes met een vulling van linzen, cashewnoten en oesterzwammen

door | 2 jan 2020 | oven, recept, tussendoortje, vegetarisch

Dochterlief was altijd dol op saucijzenbroodjes. Het liefst de zelfgemaakte, natuurlijk… Maar nu ze vegetarisch eet, wil ze die niet meer, natuurlijk. Binnen vrij korte tijd kwamen er twee recepten voor een vegetarische versie voorbij. Nou ja, eigenlijk één voor vegan saucijzenbroodjes en één voor vegetarische worstenbroodjes. Deze borrelhapjes heb ik op oudejaarsavond gemaakt en voor de vulling heb ik en combi van die twee recepten gemaakt. Ik vond het eind-resultaat érg geslaagd: zowel de smaak als de consistentie van de linzen-cashew-oesterzwam vulling waren erg lekker!

Ingrediënten
1 rol kant&klaar bladerdeeg
1 blik linzen (400 gram)
1 prei
100 gram oesterzwammen
40 gram cashewnoten (ongezouten)
5 eetlepels paneermeel
2 tenen knoflook
1 theelepel oregano
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel worcestersaus
olie
zout en peper
1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de prei doormidden en spoel af onder de stromende kraan. Snij in ringen. Snij de oesterzwam in kleine stukjes. Pel de knoflook en snij in stukjes. Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de prei, knoflook en oesterzwam aan.

Doe de paprikapoeder, oregano en worcester-saus erbij. Roer goed door.

Laat de linzen uitlekken en doe ze dan in de pan erbij. Roer goed door en haal dan de pan van het vuur. Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Doe het linzen-mengsel erbij en maal fijn. Doe tot slot de paneermeel erbij en zet de keukenmachine nog even aan tot de paneermeel goed door het mengsel is verdeeld.

Rol de bladerdeeg uit. Snij het bladerdeeg in de lengte doormidden. Verdeel het linzen-mengsel in tweeën en leg op beide helften van de bladerdeeg een “rol” van het linzen-mengsel. Vouw de bladerdeeg eromheen en duw voorzichtig dicht.

Snij nu, met een scherp mes, de rol in stukken/plakken. Leg de stukken los van elkaar en met de plakrand naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met een beetje losgeklopt ei.

Bak de hapjes in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Indiase samosa’s met linzenvulling

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Samosa’s met rijst-bonen vulling

Guacamole

Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling

Mini-tomatentaartjes

Mini-pokébowls

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *