Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling

door | 8 dec 2019 | avondeten, kaas, oven, recept, tussendoortje, vegetarisch

Wij vierden vandaag Sint bij mijn schoonfamilie in Dordrecht. We hebben een Sint dobbelspel gedaan: iedereen nam drie cadeautjes mee plus iets waar hij/zij vanaf wilde. En de dobbelsteen bepaalde of we een cadeautje mochten pakken, of iets naar links of rechts moesten doorgeven, of dat we een cadeautje moesten ruilen of van iemand mochten afpakken. Uiteindelijk waren alle cadeaus uitgepakt en veilig gesteld. En daarna volgde nog een grote ruil-actie, zodat iedereen de cadeaus van zijn/haar keuze kon bemachtigen. Mijn “buit” bestond uit o.a. feestelijke cupcake-vormpjes, een mason jar cocktail set en een set amuse-schaaltjes. Die zien jullie tzt natuurlijk wel voorbij komen op mijn blog… 🙂

Voor het eten namen we allemaal hapjes mee. Nou, dat is aan mij wel besteed, natuurlijk! Ik had al dagen voorpret met bedenken wát ik zou maken en meenemen en vanmorgen ben ik flink aan ’t bakken geslagen. Ik had gekozen voor drie vegetarische hapjes: deze spinazie-kaas-hapjes van bladerdeeg, mini-tomaten taartjes en hummus van bietjes en walnoten. Die andere twee zet ik morgen op mijn blog, daar is het nu te laat voor.
Er was heel veel lekkers: teriyaki kipspiesjes, gehaktballetjes, worstenbroodjes, gevulde eieren, caprese spiesjes, nacho’s met kaas, roombroodjes en tomatensoep en groentensoep. Iedereen heeft heerlijk zitten smullen: er was voor elk wat wils. Er was ook nog het één en ander over, dat gaat morgen mee als lunch of eten we morgenavond als voorgerechtje.

Ingrediënten
15 plakjes bladerdeeg
600 gram verse spinazie (gewassen)
200 gram feta
200 gram cottage cheese
2 theelepels kerriepoeder
3 eieren
olijfolie
zout & peper

Bereiding
Verhit de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar, zodat ze kunnen ontdooien.
Verhit een scheut olie in een wokpan. Hak de spinazie grof. Dat kun je natuurlijk met een mes op een snijplank doen, maar ik knip de spinazie, hand-voor-hand in stukken. Voeg steeds wat spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is. Strooi er wat zout en peper over en roer even goed door. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie terug in de wokpan en roer de kerriepoeder er door heen.

Prak de feta fijn en roer die met de cottage cheese door elkaar. Roer het kaasmengsel door de spinazie. Proef het spinazie-kaas-mengsel even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Roer, als de smaak goed is twee van de drie eieren erdoorheen.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Haal het velletje plastic van het plakje bladerdeeg en leg de bladerdeeg met de plakkerige kant (de kant waar je net het velletje plastic van af hebt gehaald) naar boven op het werkblad. Leg er een flinke eetlepel spinazie-kaas-mengsel op en vouw de punten over de diagonaal naar elkaar toe. Knijp de randjes voorzichtig dicht en duw de randjes met een vork dicht.

Leg ze om-en-om op de bakplaat. Klopt het laatste ei los en bestrijk de bladerdeegflapjes met het losgeklopte ei. Bak de bladerdeeghapjes midden in de oven in +/- 25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin van kleur is.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Samosa’s met rijst-bonen vulling

Saucijzenbroodjes

Spinazietaart (Spanakopita)

Spinaziesalade met aardbeien, feta en pijnboompitten

Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

Appelstrudel

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *