Weet je nog die galettes die ik van ’t weekend maakte? En dat ik van elk plakje bladerdeeg een reep af sneed? Daar heb ik deze pesto-kaasstengels van gemaakt. Het is geen heel indrukwekkend recept, maar omdat ze zo lekker waren, wil ik het recept toch delen. En op een werkdag komt het wel goed uit om even een snel en makkelijk receptje te hebben. Het is súper makkelijk en snel om te maken. En het is toch nét wat specialer en lekkerder dan gekochte kaasstengels. Die kaasspread groene pesto, die koop ik gewoon kant&klaar. Die vinden de kinderen zóóó lekker. Maar je zou ‘m ook zelf kunnen maken van mayonnaise, groene pesto en geraspte oude kaas. Wel even zelf de verhoudingen uitvogelen, want dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.
Ingrediënten
8 repen bladerdeeg (ongeveer 2 plakjes, diepvries)
8 theelepels pesto kaasspread
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de repen bladerdeeg er op. Smeer op elke reep een theelepel pesto kaas spread uit met de bolle kant van de theelepel.
Bak de kaasstengels in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas
Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas-vulling
Vegetarische borrelhapjes met een vulling van linzen, cashewnoten en oesterzwammen
Nacho’s met roomkaas-chili dip
0 reacties