Krokante kikkererwten

door | 15 jun 2020 | Indiaas, oven, recept, snel, tussendoortje, vegan, vegetarisch

Vandaag even een lekker makkelijk blogje met dit verantwoorde snackje, dat ik gisteren maakte. Weet je nog die vegan marshmallows van gisteren? Daar had ik kikkererwtenweekwater voor nodig. Je weet wel, dat vocht dat je normaal afgiet en weggooit als je iets met kikkererwten maakt. Nu was het omgekeerde wereld: ik had het water nodig en had dus kikkererwten over. Daar heb ik deze heerlijke Indiase snack mee gemaakt: geroosterde kikkererwten!
Het receptje heb ik uit het boekje Streetfood India, van Mirjam Letsch. Súper leuk kookboek met echte, authentieke Indiase recepten. Je kunt de geroosterde kikkererwten natuurlijk kruiden met wat je maar lekker vindt. Ik heb de kruiden uit het boekje aangehouden. Ik had alleen geen limoen in huis, dus heb ik citroen gebruikt. Close enough… Edwin en Free vonden ze niet lekker. Lone en ik wel, dus wij hebben hun portie ook lekker opgesmikkeld!
Deze snack is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog hártstikke gezond: eiwitrijk, veel vezels en geen vet! Je kúnt de kikkererwten extra knapperig maken door er na de eerste tien minuten wat olijfolie over te sprenkelen en ze daardoor heen te husselen voor je ze verder bakt, maar dan worden ze natuurlijk wel wat minder gezond. En eigenlijk hebben ze dat helemaal niet nodig.

Ingrediënten
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
1/2 citroen (of limoen)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Spoel de kikkererwten goed af en laat ze goed uitlekken. Droog de kikkererwten tussen een paar vellen keukenrolpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten erover. Schuif de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na tien minuten rol je ze even, door de bakplaat heen en weer te bewegen. Schuif de bakplaat weer tien minuten in de oven.
Haal dan de bakplaat uit de oven en laat de kikkererwten afkoelen. Laat de oven aan! Als ze zijn afgekoeld bak je ze nog één keer tien minuten in de oven tot ze goudkleurig en lekker knapperig zijn. Haal ze dan uit de oven om af te laten koelen.

Roer de kurkuma, het zout en de chilipoeder door elkaar.
Pers het sap uit de halve citroen (of limoen) en sprenkel dat over de geroosterde kikkererwten heen. Strooi het kurkuma-mengsel erover en rol de kikkererwten weer heen en weer zodat ze allemaal bedekt zijn met een heel dun laagje kruiden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Samosa’s met rijst-bonen vulling

Indiase samosa’s met een vulling van aardappel, erwten en wortel

Indiase samosa’s met linzen-vulling

Vegetarische borrelhapjes

Nacho’s

Bladerdeeghapjes met spinazie-kaas vulling

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *