Mexicano-broodjes

door | 5 jul 2020 | kids, kip, lunch, mexicaans, oven, recept, tussendoortje, varken, vlees

De afgelopen maanden waren best wel een uitdaging. Vooral met zoonlief was het nogal een strijd over huiswerk en grote ruzies om niets. We renden voor mijn gevoel continue achter de feiten aan, en waren continue brandjes aan het blussen. Gelukkig zijn de laatste loodjes van school nu achter de rug (als het goed is, tenminste) en kunnen we weer een beetje ontspannen. Ik vind het heerlijk dat er even niet zoveel hóeft en dat ik de komende acht weken niet meer aan een dood paard hoeft te sjorren. En hij is tenminste even van het gezeur van zijn moeder af. Nu dochterlief met vrienden op examentrip is, verwen ik Free een beetje extra. Vanmiddag maakte ik zijn lievelings-snack: Mexicano broodjes. Die vindt hij zó lekker! Mexicanobroodjes lijken erg op frikandelbroodjes, maar inmiddels weet ik dat je ze kunt herkennen aan de gegolfde zijkant. Mijn broodjes waren niet zo mooi als die in de supermarkt, maar ze waren wel súper lekker!
En zoonlief kondigde al aan dat als hij op kamers gaat, ooit, dat hij dan hier het recept van mee wil…

Ingrediënten (voor 8 broodjes)
4 carrero snacks (diepvries)
8 velletjes bladerdeeg
1 ei
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels sweet chilisaus

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze “los” neer om te laten ontdooien. Laat de carrero’s ontdooien. Roer de ketchup en de zoete chilisaus door elkaar. Haal het plastic velletje van een plakje bladerdeeg en rek de bladerdeeg iets uit, zodat het langer is dan de carrero. Besmeer de plak bladerdeeg in het midden met 2 theelepels ketchup-chili mengsel. Snij de carrero’s in de lengte doormidden en leg een halve carrero op de saus. Vouw de plak bladerdeeg dicht en duw de randjes op elkaar.

Maak nu de gegolfde rand: knijp op een paar cm afstand het bladerdeeg tegen de carrero aan, terwijl je een vinger legt op het golfje dat je wilt laten zitten. Snij aan de bovenkant de bladerdeeg in met een scherp mes.

Klop het ei los en bestrijk het broodje met ei.

Bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelfgemaakte frikandelbroodjes

Saucijzenbroodjes

Kebabbroodje

Zelfgemaakte chorizo-paprika bitterballen

Bladerdeeg met spinazie-kaasvulling

Bladerdeegflapjes met pruim, hazelnoot en kaas

Nacho’s

Nacho’s met roomkaas-chilidip

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *