Sukadelapjes met pastinaak en zilveruitjes

door | 2 dec 2020 | aardappel, AVG, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, rund, stoofschotel, vlees

Free groeit als kool, de laatste tijd! Hij was hard aan nieuwe broeken en truien toe, want bijna al zijn broeken kwamen inmiddels ruim boven zijn enkels uit. In eerste instantie wilde ik wat online bestellen, maar omdat hij vrij slank is (om niet te zeggen: “mager) wilde ik eigenlijk liever dat hij ze eerst zou passen. Ik zou eigenlijk het liefst een paar verschillende maten online bestellen, maar ik las laatst dat alles wat je terugstuurt gewoon vernietigd wordt. En dat vind ik zonde, dus daar wil ik niet (meer) aan mee doen.  Nu had Free vandaag een studiedag en ik had mijn vaste vrije dag en zijn we gaan shoppen in Arnhem. Ik hoopte dat het op een woensdagochtend niet al te druk zou zijn. En het was inderdaad gelukkig lekker rustig in de stad. We zijn goed geslaagd en hij kan er weer een decimetertje tegen…
Deze sukadelapjes aten we begin deze week. Het recept heb ik van de AH site. Héérlijk die pastinaak bij het stoofvlees. Vind ik zó goed bij de herfst passen. De zilveruitjes vond ik wel even spannend. Ik vind die dingen eigenlijk niet zo lekker. Rauw, in ieder geval. En om ze er dan ook nog met vocht en al in te doen…? Maar de stoofschotel was héérlijk. Voor ons drieën was het wel wat te veel. Maar nu kon ik mooi een portie invriezen. Die neem ik mee als we naar mijn moeder gaan.

Ingrediënten
800 gram sukadelapjes
2 pastinaken
2 uien
1 potje zilveruitjes (320 gram, inclusief vocht)
1 eetlepel dijonmosterd
2 eetlepels Zwolsche stoof kruidenmix
2 eetlepels bloem
30 gram boter
1 bouillontablet (runderbouillon)
2 eetlepels ketjap manis

Voor erbij
1 kilo aardappels
600 gram sperziebonen (schoongemaakt)

Bereiding
Smeer de sukadelapjes aan beide kanten in met de mosterd en bestrooi daarna met de kruidenmix. Strooi daarna de bloem erover.

Zet een braadpan op het vuur en smelt daarin de boter. Bak, als de boter bruin is, de sukadelapjes aan beide kanten bruin.

Pel de uien en snij die in halve ringen. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuten mee.

Kook een halve liter water en los daarin de bouillontablet op. Giet de bouillon bij het vlees en voeg de ketjap en de zilveruitjes met vocht en al toe. Breng aan de kook en zet dan laag. Doe de deksel op de pan en laat op een laag pitje in ongeveer drie uur zachtjes gaar stoven.

Schil de pastinaken met een dunschiller en snij ze in blokjes. Voeg toe aan de stoofschotel. Roer goed door en laat zonder deksel in ongeveer een half uur gaar koken.

Schil intussen de aardappels en kook die gaar. Kook ook de sperziebonen gaar. Giet beide af als ze gaar zijn.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Sukadelappen in port-kaneelsaus uit de slowcooker

Hachee en rode kool met appeltjes

Runderstoof met abrikozen

Boeuf Bourguignon uit de slowcooker

Pastinaakrisotto met prosciutto roosjes

Pastinaak-hutspot met vegetarische shoarmareepjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *