Ken je dat? Dat je in de supermarkt loopt, en dan een ingrediënt ziet, en dat je dan denkt: “Oooh, jaaaaa, we gaan lekker [vul-hier-maar-wat-lekkers-in] eten”?  Dat had ik toen ik de riblappen zag. Ik kreeg toch zo’n trek in Boeuf Bourguignon! Ik maak ‘t in de slowcooker, maar je kunt ‘t natuurlijk ook gewoon lekker lang op een laag pitje laten sudderen. Als je niet zoveel tijd hebt, dan kun je het vlees ook gewoon rauw in de slowcooker doen, maar ik vind ‘t net wat lekkerder als je ‘t vlees even aanbraadt.  

Ingrediënten
750 gram riblappen
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem
50 gram boter
70 gr spekblokjes
1 winterpeen
1 eetlepel Provencaalse kruiden
1/2 liter rode wijn
1 runderbouillon blokje
1/2 potje zilveruitjes
1 blikje tomatenpuree
2 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
1 bakje champignons (125 gram)
zout
peper

Bereiding
Knip (of snij) het rundvlees in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bestrooi het rundvlees met bloem en hussel even goed door, zodat het vlees aan alle kanten onder de bloem zit.
Snij de champignons in vieren. Snijd de winterpeen in plakjes die je vervolgens weer halveert.

Verhit in een wok de boter en bak daarin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.

Bak in hetzelfde vet de spekblokjes en de champignons met de knoflook en voeg daarna de uitjes toe.

Doe het vlees, als het een beetje is afgekoeld, in de slowcooker, en doe daar het champignon-mengsel over. Doe er de winterpeen, tomatenpuree, Provencaalse kruiden, tijm, laurierblaadjes en het bouillonblokje bij. Giet de rode wijn erover en doe de deksel op de schaal.

Zet de slowcooker aan en laat minstens vijf uur sudderen. Vis de takjes tijm en laurierblaadjes er uit.


Wij hebben het gegeten met gekookte aardappels en rode kool.

Eet smakelijk!

Uiteraard hadden we, met deze hoeveelheid vlees, nog wel wat over. Dat heb ik in porties in de vriezer gedaan.

 

Volg en like:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial