Pastinaak-hutspot met vegetarische shoarmareepjes

door | 19 okt 2020 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, stamppot, vegetarisch

Ik moet even schakelen, qua menu, de komende dagen. Omdat ik in afwachting van een Coronatest ben (ivm milde verkoudheidsklachten), blijft Lone ook thuis tot we zeker weten dat ik geen corona heb. Dus ik moet even bedenken of ik mijn geplande maaltijden helemaal vegetarisch maak, of dat ik zowel een vlees áls een vega variant maak. Zoonlief heeft vakantie, deze week. En hij is -op zijn zachtst gezegd- not amused dat hij niet mag afspreken met vriendjes. Normaal is hij amper achter zijn computer vandaan te krijgen, maar nu was hij nét van plan om te gaan pokémonnen met vriendjes. Hij vindt het maar stom en oneerlijk en dat hij nu huis-arrest heeft, totdat ik een negatieve uitslag heb. Ja, het spijt me, knul, maar we mogen het risico gewoon niet nemen, vind ik. Het was ongelooflijk druk bij de teststraat: er stond al een file om het terrein überhaupt op te rijden. Eenmaal op het terrein werden de auto’s helemaal om het gebouw heen geleid en in een lus weer terug tot ze naar binnen konden. Er waren zo’n 80 (!) wachtende auto’s voor me en het duurde ruim drie kwartier voor ik aan de beurt was. Binnen werden de auto’s naar één van de vier test-straten gedirigeerd. Daar werd mijn afspraak en identiteit gecheckt bij het eerste loketje en kreeg ik bij het tweede loketje de beruchte keel- en neus-swap. Petje af voor de organisatie en de medewerkers: ze werken zich drie slagen in de rondte, daar! Ik hoop dat de uitslag niet te lang op zich laat wachten. Én dat ‘ie negatief is, natuurlijk.
Deze hutspot met vegetarische shoarma-reepjes aten we gisteravond. Omdat dochterlief sowieso nog thuis zou zijn, op zondag, was deze maaltijd natuurlijk gewoon vegetarisch. Het viel zowaar ook bij mijn vleesch-eters in de smaak. Ik had een flinke portie gemaakt, want ik was van plan om een flinke portie met dochterlief mee te geven naar Enschede. Misschien kan ik die aan Lone voorzetten als wij iets met vlees of vis eten, een dezer dagen?

Ingrediënten
1 kilo hutspotgroenten (ongeveer 2/3 wortel + 1/3 ui)
1,2 kilo aardappelen
3 pastinaken
350 gram vegetarische shoarmareepjes
1 bouillontablet (groentebouillon)
1/2 theelepel uipoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel witte peper
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel kurkuma
nootmuskaat (ongeveer 1/2 theelepel, geraspt)
olie, zout, peper

Bereiding
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en spoel ze af. Doe de aardappelen in een grote pan. Doe er zoveel water bij dat de aardappels onder staan. Verkruimel de bouillontablet erover. Was de pastinaken en snij ze in even grote stukken als de aardappelblokjes. Doe de blokjes pastinaak op de aardappels. Doe de hutspotgroenten bovenop.

Breng aan de kook met de deksel op de pan en laat lekker zachtjes pruttelen tot alles goed gaar is. Na ongeveer een half uurtje zijn de groenten waarschijnlijk wel klaar. Ik heb ’t zelf echt wel een uur op laten staan, zodat alles echt súper zacht was.

Giet het kookvocht af, maar vang het op. Strooi de kruiden erover en stamp alles met een pureestamper fijn.

Als de stamppot een beetje droog is, voeg dan wat van het kookvocht toe en stamp dat er goed doorheen. Proef even en breng op smaak met zout en/of peper.

Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische shoarmareepjes tot ze bruin en lekker krokant zijn.

Schep wat hutspot op een bord en schep er wat krokante vegetarische shoarmareepjes over.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hutspot met feta en pecannoten

Hutspot met een al-dan-niet vegetarische gehaktbal

Hutspot met klapstuk uit de slowcooker

Hutspot met witte bonen en spekjes

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Stamppot kapsalon

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *