Hutspot met feta en pecannoten

door | 8 feb 2020 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, kaas, recept, stamppot, vegetarisch

Gisteravond aten we deze lekker makkelijke hutspot. Dochterlief is dól op hutspot, maar ja, sinds ze vegetarisch is, zit hutspot met klapstuk er natuurlijk niet meer in. En rookworst ook niet. Gelukkig kwam ik dit recept tegen op de Allerhande site. Ik heb wel een beetje lui gedaan, met voorgeschilde en -gegaarde stamppotaardappelen, voorgesneden hutspotgroenten, een zakje hutspotkruiden en (vegetarische) jus uit een zakje. Maar dat mag ook wel eens, toch? Vers maken is natuurlijk leuk, maar als je even niet zoveel fut hebt, eind van de week, of weinig tijd hebt, dan maken pakjes en zakjes en voorgesneden groenten het leven wel een stukje makkelijker.
We vonden het heerlijk! Alleen Edwin vond de feta niet zo lekker, maar die kon hij makkelijk opzij leggen.

Ingrediënten
1 kilo hutspotgroenten (gesneden peen en ui)
1 kilo stamppotaardappelen
1 zakje hutspotkruiden
50 gram boter
200 gram feta
100 gram ongezouten pecannoten
1 zakje jus (tuinkruiden)

Bereiding
Hou de helft van de uien uit de hutspotgroenten apart. Doe de aardappelen en de rest van de hutspotgroenten in een pan. Giet er 300 ml water bij. Breng met de deksel op de pan en breng aan de kook. Laat zacht koken tot de hutspotgroenten zacht zijn.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Hussel de noten regelmatig door zodat ze niet verbranden. Als ze geurig zijn, zet ze dan apart in een schaaltje.

Smelt de helft van de boter in de koekenpan en fruit daarin de apart gehouden uien aan. Als de uien zacht en lichtbruin zijn, doe er dan water bij en roer het zakje juspoeder erdoor (kijk op de verpakking hoeveel water je moet moet gebruiken). Breng aan de kook en laat zacht doorkoken. Roer af en toe door.

Als de wortel en ui zacht zijn, giet dan het kookvocht af, maar vang daarvan ongeveer een kopje op. Doe de hutspotkruiden en de rest van de boter erbij en stamp met een pureestamper tot een stamppot.

Voeg, indien nodig, nog wat van het kookvocht toe om de stamppot nog wat smeuiiger te maken. Snij de feta in blokjes. Schep wat uien-jus op een bord en schep er een flinke schep hutspot bovenop. Strooi er een handje feta en wat geroosterde pecannoten over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hutspot met een al-dan-niet vegetarische gehaktbal

Hutspot met klapstuk uit de slowcooker

Pompoenstamppot met feta en hazelnoten

Traybake met pompoen, gort en passievrucht

Pompoen-pecanburger

Groentecurry

Spinaziesoep met kruidenroomkaas

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *