Jackfruit-kikkererwten-burgers

door | 2 jan 2021 | avondeten, brood, burger, hoofdgerecht, lunch, recept, vegetarisch

Deze jackfruit burgers aten we eigenlijk al vorige week, nog voor oud&nieuw. Ik was er nog niet aan toegekomen om deze op mijn blog te zetten, maar ik wil ‘m alsnog graag met jullie delen. Het was wel een geslaagd recept, namelijk. Wat het vandaag gaat worden, weet ik nog niet. Ik moet nog beginnen, zelfs. Vandaag zijn mijn boodschappen bezorgd, dus ik heb keuze genoeg. Ik geloof dat ik eigenlijk tortilla’s op het programma heb staan, maar ik denk dat ik geen zin heb om die te maken. Misschien wordt het wel couscous, ofzo. Dat lezen jullie vast morgen wel… Ik heb vandaag onze koelkast en mijn keukenlaadjes schoongemaakt en ik had niet zo goed geslapen, dus nu ben ik het een beetje zat. Dus ik denk dat ik ’t maar een beetje makkelijk hou, vandaag.
Deze jackfruit burgers waren erg lekker en eigenlijk ook niet echt moeilijk! Dochterlief en ik hebben gesmuld van deze burgers. Voor man- en zoonlief, die piepen als ze te veel of te vaak vegetarisch eten krijgen, had ik hamburgers uit de airfryer.
Onderstaande ingrediënten zijn voor 4 broodjes hamburger. Voor avondeten vind ik dat aan de krappe kant voor 4 personen. Wij lustten wel 2 burgers per persoon… Maar als je het als lunch serveert, hou het dan maar wel op 1 burger per persoon.
Bron-vermelding: het recept van deze jackfruitburgers komen van de recepten-site van AH.

Ingrediënten
4 hamburgerbroodjes (witte bolletjes)
1 blik jonge jackfruit
1 blik kikkererwten
2 eetlepels hamburgerkruiden
3 uien
2 trostomaten
een paar eetlepels mayonaise
1 zakje botersla (100 gram)
augurkenplakjes (zoetzuur)
olijfolie

Bereiding
Doe de jackfruit in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat de jackfruit goed uitlekken en duw er tussen keukenpapier zo veel mogelijk voch uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de jackfruit met de kikkererwten in de keukenmachine en pureer grof. Schep dan een paar flinke eetlepels van het grove mengsel uit de keukenmachine en pureer de rest fijn.

Meng het grove en het fijne mengsel en de hamburgerkruiden goed door elkaar.

Verdeel het mengsel in vier delen en vorm er vier burgers van.

Pel de uien en snij ze in halve ringen. Verhit een scheutje olie en fruit daarin de uien op een laag pitje lekker langzaam aan. Roer regelmatig.

Snij de hamburgerbroodjes open en rooster de binnenkant in een droge koekenpan.

Verhit in een grote koekenpan een scheut olie en bak daarin de burgers aan beide kanten mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Draai de burgers halverwege voorzichtig om met een spatel.

Snij de tomaten in plakjes. Besmeer een broodje met mayonaise en leg er een handje sla op. Leg daarop een burger en schep er een flinke lepel uienringen op. Maak af met plakjes tomaat en augurk en het broodje.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pindaburger

Vegetarische pompoenburgers

Pompoen-pecanburger

Falafel

Cashewnotenburger

Pulled Jackfruit-kerriesalade

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *