Parelgerst met kip

door | 11 mrt 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kip, recept, soep, stoofschotel, vlees

Toen ik dit recept van “Chicken Barley” van Nigella tegenkwam was ik meteen verkocht. Het houdt een beetje het midden tussen een goedgevulde soep, een stoofpotje en een risotto. Het ziet er misschien niet heel fotogeniek uit, maar het is echt zááálig! Nigella roert er aan het eind nog peterselie door, maar zegt er al bij “…if you’re feeding small children, predisposed to be pernickety about Green Bits, then you would be ill-advised to stir any parsley into the stew.”  Nu heb ik geen kleine kinderen meer, maar wel een die peterselie maar niks vindt. En dus heb ik die er maar los bij gegeven. 

Ingrediënten
2 preien (ongeveer 300 gram)
300 gram winterwortel
300 gram pastinaak
200 gram parelgerst
2 kippenpoten
3 bouillontabletten (kippenbouillon)
4 theelepels mosterd
een bosje peterselie

Bereiding
Schil met een dunschiller de winterwortelen en de pastinaken en snij ze in blokjes. Snij de preien in de lengte door en snij in (halve) ringen. Spoel de prei af onder de kraan in een vergiet.
Doe de groenten in een (grote) pan met een dikke bodem (en deksel). Doe de parelgerst en de kippenpoten erbij.

Breng anderhalve liter water aan de kook en los daar de bouillontabletten in op. Giet een beetje van de bouillon in een kopje en klop daar de mosterd door. Giet dat en de rest van de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat dan ruim een uur zachtjes doorkoken met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe even door en check of het mengsel niet droog kookt (zo ja: giet er wat kokend water bij).

Neem de kippenpoten uit de pan en laat iets afkoelen. Laat intussen de pan even staan zonder deksel. Pluk het vlees van de kippenpoten, trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar en doe het terug in de pan.

Snij de peterselie fijn. Als iedereen ervan houdt, roer de peterselie dan door de pan. Zo niet: serveer de fijngesneden peterselie er dan los bij.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Risotto met kip en doperwten

Goedgevulde kippensoep met gort en savooiekool

Kippensoep
kippensoep - met kippenvlees, wortel, bleekselderij, prei en tagliatelle

Hippiesoep

Kip met uien en sumak (Al-mesakhan)

Tortillataart met pulled chicken

Spruitencurry met pulled oats en feta

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *