Tortilla met krokante kip

door | 14 apr 2021 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, kip, mexicaans, recept, saus, tortilla, vlees

Vandaag lekker een vrije dag! Was ik ook wel aan toe, moet ik zeggen. Gisteren natuurlijk eerst gewerkt en daarna met zoonlief hard geoefend voor een toets Nederlands. We zaten tot over onze oren in de grammatica van de Nederlandse taal. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar die kennis heb ik niet echt (meer) paraat. Ik heb het natuurlijk ooit wel geweten, maar dat is al zo’n tijd geleden. En ik heb het sinds mijn middelbare schooltijd niet meer nodig gehad. Maar goed, zoonlief moest het weten en dus hebben we ons dapper door de woordsoorten en zinsdelen geworsteld. Gelukkig staan er allerlei súper handige uitlegfilmpjes op YouTube. Maar ik kwam niet meer aan bloggen toe, gisteren…
Vandaag heb ik lekker de tijd genomen om te kokkerellen. We aten deze heerlijke zelfgemaakte tortilla’s. Sinds ik geleerd heb om tortilla’s te maken tijdens een workshop van de Jamie Oliver Cookery school staan ze hier regelmatig op het menu. En ik zou iedereen willen aanraden dat ook eens te proberen! Ik heb -van mijn Kerstbonus- een tortillapers gekocht. Maar ook zonder tortillapers is het goed te doen: rol dan de deegbolletjes met een deegroller dun uit en bak ze direct in een gloeiend hete, droge koekenpan (15 seconden per kant).
Het idee voor de vulling met kipschnitzel en de saus vond ik via Pinterest op het foodblog Modern Meal Makeover: Southwest Chicken Wrap.

Tortilla met krokante kip

Zelfgemaakte tortilla's, met krokante reepjes kipschnitzel, mais met rode ui, zwarte bonen, tomaat, sla, cheddar kaas en een heerlijke saus.

 • 400 gram Bloem
 • 60 gram Boter
 • 2 theelepels Baking soda
 • 1 theelepel Zout
 • 4 Kip schnitzels
 • 300 gram Maiskorrels
 • 225 gram Zwarte bonen
 • 1 kropje Romaine sla
 • 3 Tomaten
 • 1 Rode ui
 • 150 gram Cheddar kaas ((geraspte))
 • 300 gram Mayonnaise
 • 130 gram Salsa ((medium hot))
 • 115 ml Melk
 • 3 eetlepels Taco kruidenmix
 • 1 eetlepel Komijn
 • 3 eetlepels Olijfolie
 • Zout, peper
 1. Zet alle ingrediënten klaar.

 2. Roer voor de saus de mayonnaise, salsa, melk, taco kruidenmix en komijn door elkaar.

 3. Maak eerst de tortilla’s. Verwarm het tortilla apparaat voor. Doe de bloem in een mengkom en roer de bakpoeder erdoor en maal er wat zout bij. Verkruimel de boter tussen je vingers door de bloem. Giet er beetje bij beetje 200 ml water bij en meng tot een klont deeg. Kneed het deeg daarna een paar minuten door tot je een fluweelzacht en elastisch deeg hebt. Verdeel het deeg in acht porties en rol er balletjes van. Bewaar de bolletjes in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek, zodat het deeg niet uitdroogt.

 4. Leg een bolletje deeg op de hete plaat van de tortillapers doe het apparaat voorzicht dicht. Druk een paar seconden dicht. Doe de pers open, draai de tortilla een slagje en druk de pers nogmaals dicht. Herhaal dit tot de tortilla niet meer groter wordt.Bak de tortilla’s één-voor-één, tot het deeg op is. Bewaar de gebakken tortilla’s in zilverfolie in een theedoek gewikkeld om ze warm te houden.

 5. Snij de schnitzels in reepjes. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de kipschnitzel-reepjes goudbruin en knapperig. Pel en snipper de rode ui. Giet de maiskorrels af en rooster ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Hussel af en toe om. Neem als de maiskorrels beginnen te kleuren de pan van het vuur en roer de gesnipperde rode ui erdoor.

 6. Snij de tomaat in plakjes. Warm de zwarte bonen op in een pannetje. Haal de sla blaadjes los en was ze en centrifugeer ze.

 7. Leg een tortilla op een bord en schep er wat saus op. Leg er wat blaadjes sla op en schep er wat mais en zwarte bonen op. Leg er een paar plakjes tomaat en een handje geraspte cheddar over. Daarbovenop een paar knapperige reepjes kipschnitzel en tot slot nog wat extra saus.

 8. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Amerikaans, Mexicaans
Kipschnitzel, Krokante kip, Southwest chicken wrap, Tortilla, Tortilla pers, Zelfgemaakte tortilla

Misschien vind je dit ook lekker?

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

Zelfgemaakte tortilla’s met biefstukreepjes en guacamole

Zelfgemaakte maistortilla’s met kip en gegrilde paprika

Tortillataart met pulled chicken

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *