Spinaziesoep met gevulde pasta

door | 24 apr 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, lunch, pasta, recept, soep, vegetarisch

Dochterlief is weer thuis! En ze blijft twee weken, want ze heeft volgende week alleen online colleges en de week daarop meivakantie. Fijn, hoor, om haar weer even thuis te hebben en lekker te kunnen verwennen! Dat betekent wel dat komende twee weken er vooral vegetarisch eten op het menu staat. Al plan ik misschien hier-of-daar een “zowel vlees als vega” maaltijd in, om manlief en zoonlief te vriend te houden. Vanavond aten we deze vegetarische spinaziesoep gevulde pasta. Soep met gevulde pasta valt hier altijd in de smaak: dat vinden ze zó lekker! En deze was ook weer een succes. Ik heb -dit keer- “perle con basilico” gebruikt: relatief kleine pasta-buideltjes met een heerlijke basilicum vulling. Maar je kunt ook een andere soort gevulde pasta gebruiken, zoals ravioli of tortelloni met je favoriete vulling. Zo lang die vulling maar bij de soep past. Én de pasta niet te groot is, want dat eet moeilijk.

Spinaziesoep met gevulde pasta

Heerlijk, makkelijk én vegetarisch: spinaziesoep van diepvries spinazie en Boursin cuisine. Met witte bonen, soepgroenten en gevulde pasta. Mmm!

 • 500 gram Spinazie ((diepvries))
 • 400 gram Witte bonen ((pot of blik))
 • 400 gram Soepgroenten
 • 250 gram Perle con basilico ((of een andere gevulde pasta))
 • 2 Uien
 • 3 stengels Bleekselderij
 • 4 Bouillontabletten ((groentebouillon))
 • 1 kuipje Boursin cuisine ((of roomkaas met knoflook en kruiden))
 • 3 eetlepels Parmezaanse kaas ((geraspt))
 • 2 eetlepels Olijfolie
 1. Zet alle ingrediënten klaar.

 2. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olie in de soeppan en fruit daarin de ui aan. Was de stengels bleekselderij en snij ze in stukjes. Fruit de bleekselderij even mee met de ui. Giet 2 liter water bij de ui en bleekselderij en doe de bouillontabletten in de pan. Spoel de witte bonen af in een vergiet. Voeg de soepgroenten en de witte bonen toe aan de soep.

 3. Breng aan de kook en roer regelmatig. Als de groenten zacht zijn, voeg dan de spinazie en de gevulde pasta toe. Breng de soep terug aan de kook en laat zachtjes koken tot de gevulde pasta gaar is. Voeg dan de boursin cuisine toe en roer tot dat door de soep is gesmolten.

 4. Schep wat soep in een bord of soepkom en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

 5. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Italiaans
Diepvries spinazie, Gevulde pasta, Ravioli, Spinaziesoep, Tortellini

Misschien vind je dit ook lekker?

Spinaziesoep met kruiden roomkaas

Goedgevulde minestronesoep van groene groenten

Groene minestronesoep met tortellini

Tortellini-spinazie ovenschotel

Soep met macaroni, witte bonen en parmezaanse kaas

Ovenschotel met girasoli, macaroni en spinazie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *