Soep met macaroni, witte bonen en parmezaanse kaas

door | 7 feb 2020 | eenpansgerecht, kaas, kids, lunch, pasta, recept, soep, vegetarisch

Vandaag op mijn thuiswerkdag, heb ik tussendemiddag weer lekker een goedgevulde soep gemaakt. Hij had eigenlijk wel wat weg van een minestronesoep, zo met die macaroni, witte bonen en parmezaanse kaas. Je zou hier ook een gebonden soep van kunnen maken. In dat geval moet je een deel van de soep in een mengkom scheppen, pureren met de staafmixer en weer door de soep roeren. Maar zelf had ik trek in een heldere soep, dus heb ik ‘m niet gepureerd.
De kinderen waren erg enthousiast toen ze uit school kwamen en zagen wat voor soep er was: “Ha! Pastasoep! Lekker!”

Ingrediënten
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 aardappel
2 winterwortels
een trosje tomaten (ongeveer 500 gram)
1 blik witte bonen
200 gram verse doperwten (maar mogen ook uit de diepvries)
100 gram macaroni
50 gram geraspte parmezaanse kaas
3 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie

Bereiding
Pel de ui en snij in stukken. Schil de wortels en snij in plakjes. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij de bleekselderijstengel in stukjes. Verhit in een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie. Bak daarin de ui, wortel, aardappel, bleekselderij en verse doperwten. Blus af met anderhalve liter water en doe de bouillonblokken erbij. Was de tomaatjes en snij ze in stukken. Breng aan de kook. Giet de witte bonen af. Voeg de witte bonen en de macaroni toe en breng opnieuw aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel en de erwten gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de macaroni niet aan de bodem aanzet.
Schep de soep in een bord of soepkom en strooi er een flinke eetlepel geraspte parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Groene minestronesoep met tortellini

Minestronesoep

Kruidige uiensoep met kikkererwten

Oosterse miesoep met spinazie en aardappel

Hoe-zal-ik-‘m-eens-noemen-soep (met bier)

Indische koolsoep met biefstukreepjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *