Goedgevulde minestronesoep van groene groenten

door | 26 jan 2020 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kids, pasta, recept, soep, vegetarisch

We kregen eters, vandaag: een vriendje van Free en zijn ouders kwamen gezellig eten en bijkletsen. Ik heb deze minestronesoep van groene groenten en gevulde pasta gemaakt. Dit is een favoriet recept, hier in huis, en ik heb ‘m dan ook (in een iets andere samenstelling) al wel eens eerder op mijn blog gezet. Omdat we ‘m zo lekker vinden komt deze soep wel vaker op tafel en hij wordt elke keer weer met enthousiasme ontvangen. Dit keer heb ik een dubbele portie gemaakt, én extra groenten toegevoegd, zoals pastinaak en broccoli. Omdat ik zo veel had gemaakt, heb ik nog een halve pan over, dus morgen kan ik ook nog wel een portie meenemen als lunch. En als de kinderen uit school komen, kunnen ze ook lekker een kopje nemen.
Bronvermeling: Dit recept is geïnspireerd door het recept “Tortelloni Minestrone” uit Nigellissima van Nigella Lawson.

Ingrediënten
3 stengels prei
2 stengels bleekselderij
2 aardappels
1 pastinaak
2 tenen knoflook
een paar takjes tijm
450 gram diepvries erwten
2 courgettes
300 gram sperziebonen
2 stronken broccoli
1 bosje basilicum
50 gram parmezaanse kaas + extra voor garnering
1 blik borlottibonen
1 blik canellonibonen
500 gram tortellini met ricotta-spinazievulling
olijfolie
zout

Bereiding
Snij de stengels prei in de lengte doormidden, spoel eventueel zand tussen de bladen vandaan onder de stromende kraan en snij de prei in ringen. Schil de aardappels en snij in blokjes. Was de stengels bleekselderij, snij ze in de lengte door en snij in blokjes. Schil de pastinaak, en snij in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en bak daarin kort de prei, aardappel, pstainaak en bleekselderij in aan. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Rits de blaadjes van de takjes tijm af en bak die ook even mee. Giet er 3 liter water bij. Was de courgettes en snij in blokjes. Maak de sperziebonen schoon: snij de topjes er af en snij in stukken van 2-3 cm. Snij de stronk van de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Snij de stronk van de broccoli in kleine stukjes. Voeg de erwten, de courgette-blokjes, de sperziebonen en de broccoli toe aan de soeppan.

Voeg 3 koffielepels zout toe en breng de pan soep aan de kook. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Schep 2 soeplepels groenten uit de pan en doe die in een maatbeker. Hou een paar mooie basilicumblaadjes apart voor de garnering en doe de rest van de basilicumblaadjes erbij en pureer met de staafmixer. Giet terug in de soeppan. Schep weer twee soeplepels groenten uit de pan en doe die samen met 50 gram parmezaanse kaas in de maatbeker. Pureer weer met de staafmixer en giet terug in de pan.

Voeg nu de borlotti- en de cannellinibonen toe. Proef de soep even en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Doe de tortellini in de soep en breng aan de kook. Als de tortillini gaar is, dan is de soep klaar.
Strooi er, na het opscheppen, wat parmezaanse kaas over en garneer met een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Groene minestronesoep met tortellini

Minestronesoep

Groentekrat-soep

Lasagnesoep

Pastinaaksoep van Jamie

Hippiesoep

Harira (Marokkaanse soep)

Courgettesoep met kikkererwten en munt

Goedgevulde kippensoep met gort en savooiekool

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *