Hebben jullie nog een beetje Koningsdag gevierd, vandaag? Wij niet echt: we hadden gewoon een lekkere relaxte vrije dag. Gisteren was ik naar mijn moeder en hebben we een fietstochtje gemaakt om haar nieuwe (driewiel-)fiets uit te proberen. En ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik had zelf dus al ruim een jaar amper op de fiets gezeten, en ik heb nu dus hártstikke zere billen en overal spierpijn… Vandaag dus een lekker lui dagje. Vanmiddag hebben we gezellig een potje Kolonisten van Catan gespeeld. En daar had ik lekkere snackjes en deze dipsaus bij gemaakt. Deze dipsaus maak ik wel vaker en het is een groot succes, hier. Volgens manlief moet ik ‘m zéker op mijn blog zetten. Ik twijfelde daar wel een beetje over, want ik vind dat drie ingrediënten door elkaar roeren, eigenlijk geen recept mag heten. Maar omdat manlief ‘m zo lekker vindt, en jullie ‘misschien ook wel, zet ik ‘m er toch maar op. Dus bij deze: súper lekkere dipsaus.

Súper lekkere dipsaus

van mayonaise, sweet chilisaus en kerriepoeder
Totale tijd: 2 minuten
Gang: Snack
Keuken: Hollands
Trefwoord: Chips met dipsaus, Dipsaus, Lekker dippen, Wie lust er wat lekkers?
Porties: 4 personen
calorieën: 201kcal

Ingrediënten
 

  • 100 gram Mayonaise
  • 50 gram Sweet chili saus
  • 1 eetlepel Kerriepoeder

Bereiding
 

  • Zet de ingrediënten klaar.
  • Roer de chilisaus en de kerriepoeder door de mayonaise.
  • Natuurlijk lekker met chips. Maar denk ook eens aan snoepworteltjes, stukjes bleekselderij, paprika's in reepjes en plakjes komkommer.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 285mg | Calcium: 9mg | Vitamin C: 1mg | Vitamin A: 31IU | Sugar: 6g | Fiber: 1g | Potassium: 28mg | Cholesterol: 11mg | Calories: 201kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 3g | Fat: 19g | Protein: 1g | Carbohydrates: 7g | Iron: 1mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Joppiesaus

De Gelaarsde Kat kruidendip

Nacho’s met roomkaas-chili dip

Guacamole