Hutspot met bietjes en balletjes

door | 9 mei 2021 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, snel, stamppot, vegetarisch, vlees, zowel vlees als vega

Ze is weer vertrokken, dochterlief. Weer terug naar haar studentenkamer in Gronau. Mét een tas vol eten van moeders, uiteraard. Het is maar voor drie daagjes dat ze weg is, want met Hemelvaart komt ze al weer terug, maar dan heeft ze in ieder geval weer een voorraadje in de vriezer, daar. Én heb ik weer wat ruimte in mijn vriezer. Vandaag aten we deze stamppot: een kruising tussen stamppot rode bietjes en hutspot. Lekker makkelijk met kant&klare balletjes. Zowel vegetarisch als gehakt. Ik heb een extra grote pan gemaakt, zodat ik dochterlief ook nog een bakje mee kon geven. We aten vreselijk vroeg: echt halverwege de middag, zodat ze een beetje op tijd kon vertrekken. En aan de appjes te zien verliep de reis nog niet helemaal volgens planning, dus het is maar goed dat ze op tijd vertrokken is…

Hutspot met bietjes en balletjes

Bietjes en hutspot gaan heel goed samen: een heerlijke combi! Lekker met hutspot-kruidenmix, gehaktballetjes (vlees of vega) en een paar augurkjes.

 • 1½ kilo Aardappelen
 • 1 kilo Bietjes ((voorgekookt, vacuum verpakt))
 • 1 pond Hutspot-groenten
 • 5 theelepels Hutspot kruidenmix
 • 50 gram Boter
 • 1 pak Plantaardige balletjes ((200 gram))
 • 1 pak Kant&klare gehaktballetjes ((380 gram))
 • Peper, zout
 1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel af en doe dan zoveel water in de pan dat ze nét onder staan. Breng op hoog vuur aan de kook en zet dan half. Laat zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 25 minuten). Giet daarna de aardappelen af.

 2. Smelt intussen de boter in een pan en voeg de hutspotgroenten toe. Fruit de peen en uien met de hutspot kruidenmix aan.

 3. Snij intussen de bietjes in blokjes. Voeg de bietenblokjes toe en roer die door de hutpot-groenten. Voeg een kopje water toe en laat met de deksel op de pan lekker gaar stoven, terwijl de aardappelen gaar koken.

 4. Doe het bieten-hutspot mengsel bij de afgegoten aardappelen en stamp tot een smeuïge stamppot. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

 5. Verwarm de balletjes gehakt volgens de aanwijzing op de verpakking (bijvoorbeeld in de magnetron).

 6. Schep wat stamppot op en verdeel de balletjes erover. Lekker met een paar in plakjes gesneden augurkjes. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht
Hollands
Lekkere combi, Zowel vlees als vegetarisch

Misschien vind je dit ook lekker?

Bietjesstamppot met uien-jus en een schnitzel

Hutspot met kokosmelk, kurkuma en ketjap-balletjes

Hutspot met klapstuk uit de slowcooker

Pastinaak-hutspot met vegetarische shoarmareepjes

Hutspot met feta en pecannoten

Spinazie-prei stamppot met zoete aardappel en vadouvan

Langedijker koolstamppot

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *