Pilav met perzik en vegetarisch gehakt

door | 12 jul 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, saus, snel, vegetarisch

Wij hebben een nieuwtje: we hebben verhuisplannen! Nu dochterlief het huis uit is, zaten we er al een tijdje over te denken om wat kleiner te gaan wonen, met een wat lagere hypotheek. Maar de gekte op de woningmarkt hield ons een beetje tegen. We hebben hier en daar wel wat huizen bekeken, maar die waren meestal al verkocht nog voordat we drie keer met onze ogen konden knipperen. Toen hebben we dat plan maar even in de ijskast gezet. Maar nu kwam er een unieke kans voorbij: woningruil met een collega van Edwin. Of nou ja: het is niet echt een ruil, maar we verkopen onze huizen aan elkaar. Dus zij kopen onze eengezinswoning en wij kopen hun appartement. Zonder dat daar verder makelaars of concurrenten aan te pas komen. En sinds de kogel door de kerk is, gaat het allemaal heel snel. In eerste instantie dachten we aan verhuizen in de herfstvakantie, maar nu wordt het toch al in zomervakantie. Want zowel Edwin als zijn collega werken in het onderwijs en hebben dán juist de tijd, natuurlijk. En dat betekent dat er nu van alles geregeld moet worden. Gisteren hebben we de koopcontracten getekend. Op het schoolplein, dat vonden we wel toepasselijk. (En lekker corona-proof!)

Maar er staat vooral Opruimen op het programma. Met een hoofdletter O, want het appartement waar we naar toe gaan is een stuk kleiner dan ons huidige huis, dus we moeten flink ontspullen. Maar dat is eigenlijk wel eens goed. Maar eh, als ik iets minder vaak blog dan voorheen, dan weten jullie waar ik mee bezig ben…
Vanavond aten we deze pilav. Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik nog nooit pilav op mijn blog had staan: het is makkelijk en snel en lekker! Én een goede bestemming voor het blik perziken dat al tijden in mijn voorraadkast staat. Ik heb vegetarisch gehakt gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken.

Ingrediënten
1 blik halve perziken
1 blik tomatenblokjes
1 pakje gezeefde tomaten
1 pak vegetarisch rul gehakt (200 gram)
3 eetlepels ketjap manis
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel sambal
olijfolie
peper, zout
300 gram rijst

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Verhit twee eetlepels olie in een wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de tenen knoflook erboven uit. Bak even mee en voeg dan de sambal en de ketjap toe. Roer goed door en bak een paar minuutjes mee.

Doe dan het blik tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij en roer goed door.

Giet het blik perziken af, maar vang het sap op. Hou 2 halve perziken opzij en snij de rest van de perziken in blokjes. Voeg de perzikblokjes toe aan de pan,

Voeg ongeveer een kopje van het sap van de perziken toe en roer goed door en laat met de deksel op de pan een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Proef dan d esaus en breng op smaak met zout en peper.

Schep wat rijst op en schep er een paar opscheplepels pilav over. Snij de perziken die je opzij hebt gehouden in plakjes en leg er daar een paar van op de pilav
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Biefstuk a la Farah Diba

Roerbakgroenten en perzik in zoetzure saus

Vegetarische kipstuckjes met perzik

Pindaburgers met Chinese koolsalade

Leimuidense fruitige gehaktschotel

Gembergehaktballetjes en ananas in zoetzure saus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *