Eerlijk gezegd had ik niet zo veel inspiratie toen ik mijn boodschappen moest bestellen. We hadden net gehoord dat Edwin positief was getest op Corona en daar was ik best even door van de leg. Maar goed. Het was dus niet mijn meest geïnspireerde bestelling. Even geen culinaire hoogstandjes en vooral even geen heel bewerkelijke gerechten. Dat had ik dan wel weer goed ingeschat. Ik was vandaag in ieder geval heel blij met mijn lekker-snel-klaar-gerecht voor vandaag. Iets met roerbakgroenten, zoetzure saus met perzik en vegetarische gegrilde stukjes. Voor een niet-zo-geïnspireerde maaltijd vond ik het bijzonder geslaagd. Het was wel wat veel voor ons vieren: ik had nog een portie van de saus over. Die gaat mooi de vriezer in.

Ingrediënten
2 zakken Japanse wokgroenten (2 x 400 gram)
1 groot blik halve perziken op sap
1 pakje vegetarische gegrilde stukjes (175 gram)
3 eetlepels ketjap
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels maizena
2 kopjes snelkookrijst
olie, peper, zout

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak daar de groenten in aan.

Giet het sap van de perziken in een kommetje. Roer de tomatenpuree, ketjap en wijnazijn door het sap.
Als de groenten beginnen te slinken, giet dan het sap-mengsel erbij. Snij de halve perziken in parten en voeg die aan de wok toe. Roer goed door en laat op een laag pitje zachtjes even doorkoken.
Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak daarin de vegetarische stukjes aan.

Schep wat rijst op en daarover of ernaast een flinke schep roerbakgroenten met perzik in zoetzure saus. Schep er wat vegetarische stukjes naast.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Vegetarische kipstuckjes met perzik

Vegetarische kipstuckjes met paksoi en mango in sweet chilisaus

Kip van Carlo (van mam)

Kip met mango

Groenten in zoetzure saus met tofoe

Gember-gehaktballetjes en ananas in zoetzure saus

Zoetzure kip met ananas en waterkastanje

Leimuidense fruitige gehaktschotel