Blauwe bessen bladerdeeg-rolletjestaart

door | 22 okt 2021 | nagerecht, oven, recept, snel, taart, tussendoortje, vegetarisch, zoet

Dit is echt súper lekker, maar het is wel even een slachtpartij: na het oprollen van de bladerdeegrolletjes zien je handen eruit alsof je een drie-dubbele moord hebt gepleegd. Maar het resultaat is heerlijk! De blauwe bessen waren in de aanbieding in de supermarkt, dus ik heb een grote bak meegenomen. Als je hier nou trek in hebt, maar ze zijn niet in het seizoen, dan kun je dit ook met diepvries bessen maken. Óf, als je écht heel makkelijk wilt doen, met een paar flinke eetlepels blauwe bessen jam. Maar zelfgemaakt is wel zo lekker en leuk, natuurlijk.
Ik hou ’t even kort, hier, want ik ben hartstikke moe. Gisteren hadden we een bijeenkomst en een etentje met ons team van mijn werk. Het was echt hartstikke gezellig en súper leuk om iedereen weer live te zien. Maar zo met zijn allen bij elkaar was het wel een enorme kakafonie en dat ben ik niet meer gewend na bijna twee jaar thuis werken. Ik was echt total loss toen ik thuis kwam. Dus gauw door naar ’t recept. En ik gauw onder de wol.  ~_~

Ingrediënten
500 gram blauwe bessen
75 gram kristalsuiker
10 gram maizena
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel citroensap
1 blik croissantdeeg (350 gram)
30 gram poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier in een springvorm van 20 cm.
Doe de blauwe bessen met de suiker, maizena, citroensap en kaneel in een pan.

Verwarm langzaam en plet met een lepel wat van de bessen zodat er wat sap vrijkomt. Blijf roeren en bessen pletten tot je een lekkere dikke compote hebt. Neem dan de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

Rol het croissantdeeg uit en snij over de stippellijnen in drie rechthoekige stukken. Schep een derde van de blauwebessen compote op het stuk bladerdeeg en rol (vanaf de lange zijde) op. Snij in ongeveer 8 stukken en leg die rolletjes op hun zij (dus op hun snijkant) in de springvorm. Herhaal dit met de andere twee rechthoeken. Om de rolletjes van de derde plak kwijt te kunnen moet je de rolletjes die er in liggen een beetje inschikken.

Bak de bladerdeegrolletjestaart in ongeveer 25 minuten gaar en mooi bruin. Neem dan uit de oven en laat afkoelen op een rek.

Los de poedersuiker op in 1 of 2 eetlepels water: goed roeren tot de klontjes er uit zijn. Sprenkel de suiker-glazuur over de berry rolls.
Als het iets is afgekoeld, maak dan de springvorm los en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Snij in punten.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Taart met blauwe bessen curd

Blauwe bessen crumble met peer

Ricottacake met blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen

Salade met blauwe bessen, pistachenoten en Port Salut

Wittekoolstamppot met blauwe bessen

Blueberry pie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *