Stoofschotel met kabeljauw en chorizo

door | 25 okt 2021 | avondeten, hoofdgerecht, recept, rijst, stoofschotel, varken, vis, vlees

Even een gerecht uit de oude doos. Nou ja, zó oud ook weer niet, want de foto’s zijn hier in ons tijdelijke huis gemaakt en zo lang wonen we hier natuurlijk nog niet. Dit aten we eind september al, maar ik was er nog niet aan toegekomen om het op mijn blog te zetten. Maar het was wél erg lekker, dus ik had de foto’s bewaard en nu zet ik het er alsnog op. Het recept had ik gevonden in het boodschappenblaadje Hallo Jumbo: Wortel-kikkererwtenstoof met kabeljauw. Alleen heb ik het met gedroogde kikkererwten gemaakt, in plaats van kikkererwten uit blik. Want ik had (en heb nog steeds) nog een flinke voorraad gedroogde peulvruchten in mijn voorraadkast. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, dan hoef je ze uiteraard niet te laten weken en ook niet met water op te zetten en een half uur te koken.

Ingrediënten
250 gram gedroogde kikkererwten (of 1 blik)
1 chorizo worstje (225 gram)
1 zak snoepworteltjes (500 gram)
1 pakje tomaten frito of passata (350 gram)
2 uien
1/2 bosje platte peterselie
2 kabeljauwfilets (260 gram)
rijst (75 gram per persoon)
olie, zout, peper

Bereiding
Zet de kikkererwten de avond vantevoren in de week.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwijder het schilletje van de chorizo en snij in halve plakjes. Pel de uien en snij ze in parten. Laat het blik kikkererwten uitlekken.
Doe de (halve) plakjes chorizo in een diepe koekenpan (of wokpan) en zet op een laag pitje, zodat het vet uit de worst komt. Bak de chorizo en de ui in dat vet.

Doe de kikkererwten in de pan met zoveel water dat ze net onderstaan en giet de tomaten frito erbij. Doe de deksel op de pan en laat een half uur met de deksel op de pan stoven.

Voeg dan de worteltjes toe en laat die een kwartiertje meekoken. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de kabeljauw filets in stukken en leg die op de saus. Leg de deksel op de pan en laat in ongeveer 10 minuten de vis gaar stoven.

Draai de vis halverwege even voorzichtig om.

Snij de peterselie grof en strooi die over de stoof.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kabeljauw in chipotlesaus met mango-maissalsa

Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Pittige rijstschotel met kip en chorizo

Stoofpotje met chorizo en kikkererwten

Ovenschotel met kikkererwten in tomatensaus

Kikkererwtencurry

Orecchiette in tomatensaus met kikkererwten

2 Reacties

 1. Mevrouw Niekje

  We eten te weinig vis, komt oa doordat er geen goede viswinkel in de buurt is. Maar ik heb er wel af en toe trek in en dit lijkt me lekker. Zet t op mijn lijstje ‘ideeën voor het eten’ !

  Antwoord
  • Elleny

   Ja, echt een aanrader, dit! Heerlijk met die chorizo! Ik moet bekennen dat ik mijn vis meestal in de supermarkt koop. Bij de visboer is ongetwijfeld lekkerder, maar daar moet ik dan weer speciaal naar toe. Ja, of de viskar die eens in de week in de wijk kwam (bij mijn vorige huis), maar qua planning was dat nogal risky: als ik het vergat of als ze net de vis niet meer hadden die ik wilde, dan zat ik zonder. Dus dan maar uit de supermarkt.
   Alvast eet smakelijk! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *