Kabeljauw uit de oven met pestokaas en ontbijtspek

door | 10 sep 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, vis

Doordat ik de afgelopen weekenden in touw ben geweest met de verhuizing van Lone naar Enschede, loop ik een beetje achter met ’t huishouden. Dus heb ik gisteren op mijn vrije dag een wasje gedaan, gestofzuigd, konijnenkooi verschoond, enzo. En de kast in de kamer een beetje opgeruimd en her-ingericht, zodat de schoolboeken van Free een beetje overzichtelijk opgeborgen kunnen worden.
We aten deze kabeljauw uit de oven, met de kabeljauw die ik dinsdag bij de viskraam had gekocht. Ik twijfelde of ik er gewone pesto op zou smeren, of pesto kaasspread. Omdat die kaasstengels met pesto kaasspread, die ik laatst een keer gemaakt had, zo lekker waren, heb ik voor de kaasspread gekozen. Geen spijt van! Het was heerlijk! En best wel makkelijk, eigenlijk ook. Het “omwikkelen” van de vis was nog het moeilijkste. Ik heb er altijd nogal een hekel aan als mijn handen naar vis gaan ruiken, maar dat viel dit keer gelukkig reuze mee. Ik probeer de hoeveelheden aan te passen voor met ons drieën, maar ik had hier nog van over. Niet van de vis, die was op, maar wel pasta met tomaatjes. Die heb ik in een bakje in de koelkast gezet: lekker als lunch!

Ingrediënten (voor 3 personen)
300 gram casarecce (of een andere soort pasta, zoals fusilli of penne)
300 gram kabeljauwfilet
750 gram snoeptomaatjes
1 ui
1 rode paprika
1 solobol knoflook (of 2 tenen)
12-15 plakjes ontbijtspek
1 bol mozzarella
1 bakje pesto kaasspread
olijfolie
peper, zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de snoeptomaatjes af onder de kraan en laat ze even uitlekken. Giet een beetje olijfolie in een braadslee en doe de snoeptomaatjes ook in de braadslee. Schud de braadslee even heen en weer, zodat de hele bodem en alle tomaatjes bedekt zijn met wat olie. Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijst. Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de ui, en snij in stukken. Pel de knoflook, snij in vieren en vervolgens in plakjes. Hussel de tomaatjes, paprika, ui en knoflook door elkaar. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi er wat zout en peper over.

Zorg dat je drie stukken kabeljauwfilet hebt (of in ieder geval zoveel stukken als je eters hebt). Doe op elk stuk kabeljauw ongeveer een eetlepel pesto kaasspread en smeer het uit met de bolle kant van een theelepel.

Omwikkel de kabeljauwfilet met pesto kaasspread met een paar plakken ontbijtspek en leg ze daarna op de groenten in de braadslee. Zet de braadslee 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de pasta gaar in gezouten water. Giet de pasta af.

Haal na 25-30 minuten de braadslee uit de oven en leg de kabeljauw even opzij (voorzichtig: mijn grootste stuk brak in tweeën). Doe de pasta bij de groenten in de braadslee. Roer goed door elkaar en verdeel de mozzarella in plukjes over de braadslee.

Leg de kabeljauw weer terug in de braadslee, op de pasta met groenten en mozzarella, en zet de braadslee nog ongeveer 10 minuten terug in de oven tot de vis gaar is, de mozzarella gesmolten en de spek knapperig en bruin.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Kabeljauw in ontbijtspek met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de oven

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Panga met sperziebonen en shoarmakruiden
Panga met sperziebonen, wortel, cherrytomaatjes uit blik en shoarmakruiden, met couscous.

Tagliatelle met zalm en peultjes

Pasta met tonijn

Gebakken krieltjes, aspergesalade met balsamico aardbeien en warmgerookte zalm

Zalm op zuurkool

Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

Pangasiusfilet met sperziebonen en snoeptomaatjes uit de braadslee

Tilapia met sperziebonen en mango in gembersaus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *