Pasta met tonijn

door | 30 aug 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, pasta, recept, snel, vis

Gisteren bracht ik dochterlief naar haar studenten-kamer in Enschede. Vandaag liet ik haar daar achter. We hebben vandaag eerst nog wat laatste spulletjes gekocht: een boekenkastje, nog een paar kussens voor een fijn zithoekje, afvalbakken om haar afval te scheiden, een wasmand en bakjes voor prulletjes. Na het in-elkaar-zetten van het boekenkastje en nog een kopje thee ben ik weer op huis aan gegaan. Gek, hoor, om in mijn uppie naar huis te rijden. Morgen beginnen haar (online) colleges. En ’s avonds heeft ze al schermen bij haar nieuwe club. Vandaag heeft ze voor zichzelf gekookt: quesadilla’s/wraps.
Onderweg naar huis zat ik mezelf in eerste instantie nogal zielig te vinden (“Boehoehoe, ik heb mijn kind achtergelaten…”), maar ik moet er ook geen drama van maken, dus heb ik me vermand, en de rest van de reis heb ik zitten bedenken wat we zouden gaan eten. Ik was er al snel uit dat het “iets met vis” moest worden, want dat lust Lone niet en nu kunnen we dus elke dag vis eten als we willen. Elk nadeel heeft z’n voordeel, zullen we maar denken… Tegen de tijd dat ik weer in Wageningen was, wist ik precies wat ik zou gaan kopen bij de supermarkt.
Het was hartstikke lekker! Ik moet wel nog even aan de nieuwe hoeveelheid wennen: voor 3 personen ipv voor 4. Ik had al minder pasta gebruikt dan normaal (300 gram, ipv 400 gram), maar ik had nog steeds een ruime portie over. Nou ja, dat is morgen lekker als lunch…
Ik heb trouwens Thaise roerbakgroenten gebruikt: die is lekker pittig (maar niet té). Maar je kunt net zo goed een andere roerbakmix gebruiken, hoor: Italiaanse roerbakmix, bijvoorbeeld, of een macaroni-groentenpakket ofzo.

Ingrediënten
300 gram pasta (bijv casarecce)
400 gram Thaise roerbakgroenten
50 gram rucola
250 gram snoeptomaatjes
2 blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie
1/2 potje rode pesto
150 gram geraspte kaas
zout, peper

Bereiding
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af als ze gaar is. Verhit een wokpan en giet de olie van de tonijn in de pan. Doe meteen de roerbakgroenten erbij, anders gaat de olie nogal spetteren. Roerbak de groenten tot ze geslonken zijn.

Snij intussen de snoeptomaatjes doormidden. Voeg de gare pasta, de snoeptomaatjes, de tonijn en de rode pesto toe aan de pan met de roerbakgroenten. Roer goed door. Roer dan het grootste deel van de rucola door de pasta, maar hou een handje rucolablaadjes apart voor garnering.

Schep de pasta met tonijn op een bord en strooi er een handje geraspte kaas over. Garneer met een klein plukje rucola.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pastasalade met tonijn en/of halloumi

Freddie’s ovenschotel met pasta en tonijn

Couscous met aubergine en tonijn

Ciabatta met tonijn en Danish blue

Tuna melt flammkuchen

Tuna melt pancake

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *